Ankara İstanbul Hızlı Tren Projesine Dair Bakan Karaismailoğlu'ndan Açıklama

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara İstanbul arasında yapımı devam eden hızlı tren hattı çalışmalarına dair incelmelerde bulundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara İstanbul arasında yapımı devam eden hızlı tren hattı çalışmalarına dair incelmelerde bulundu. Çalışmaların devam ettiğini ifade eden Bakan Karaismailoğlu çalışmaların tamamlanmasına ilişkin de açıklamalarda bulundu.

İstanbul ve Ankara arasında yapımı devam eden hızlı tren projesi çalışmalarını Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yerinden inceledi. Bakan Karaismailoğlu tren projesi kapsamında Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesi T26 Tüneli Şantiyesini ziyaret etti ve burada işçiler ile birlikte iftar yaptı.



ANKARA İSTANBUL HIZLI TREN HATTI



Bilecik'in Bozüyük ilçesindeki T26 Tüneli Şantiyesi'ni hem inceleyen hemde burada işçilerle sohbet eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu 2020 yılında oluşan olağanüstü duruma değindi. Koronavirüs salgını kapsamında bu yıl Ramazan ayının farklı geçtiğini ifade eden Bakan Karaismailoğlu, Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesinin son durumu hakkında da açıklamalarda bulundu.



Yerinde incelediği T26 tünelinin 6800 metre olduğunu, giriş çıkışlarla beraber 8100 metrelik bir tünel olacağına vurgu yapan Bakan Karaismailoğlu T26 tüneli tamamlandığında Ankara İstanbul hattının 14 dakika daha kısalacağını ifade etti. "Mesafe anlayışımız, alışkanlıklarımız değişti. Hepsine uyarak, bütün tedbirlerimizi aldık. Şantiyelerimizi ona göre dizayn ettik. Bu şantiyelerimizde işçi arkadaşlarımız büyük bir özveriyle çalışıyor. Bunun gibi Türkiye'de binin üzerinde şantiyemiz var."



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri