Ankara, İstanbul ve İzmir İçin Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı 2021 Kaç TL?

Evini kentsel dönüşüme verenlere devletten kira yardımı tüm hızı ile devam ediyor. Türkiye'de kentsel dönüşüm kira yardımı illere göre belirlenirken en yüksek kira yardımı ödenen iller İstanbul, Ankara ve İzmir olarak sıralanıyor. İşte, illere göre devletin kira yardımı tutarları!

Türkiye'nin pek çok ili ve kalabalık yaşam merkezi ne yazık ki aktif fay hattı üzerinde yer alırken bu nedenle kentsel dönüşüm projeleri de büyük önem taşıyor. Özellikle de her an büyük bir depremin vurma riskinin yer aldığı İstanbul ve İzmir'de çalışmalar önem taşırken devlette kentsel dönüşüm çalışmalarını teşvik etmek amacı ile farklı destekler veriyor.

Özellikle de evini kentsel dönüşüme verenlere ödenen kentsel dönüşüm kira yardımı yakından takip edilirken Çevre ve Şehircilik Bakanlğı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından ödenen kira yardımı illere göre ayrılan 6 kategoride yapılıyor.

ANKARA, İZMİR VE İSTANBUL'DA KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI NE KADAR, 2021 YILINDA KAÇ TL OLARAK ÖDENİYOR?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ödemeler illere göre 6 kategoride ayrılarak yapılıyor. En düşük kira yardımı sarı kategoride yer alan iller için 715 lira olarak yapılırken en yüksek kira ödemesi ise yeşil kategoride yer alan iller için 1.150 TL olarak yapılıyor.

İstanbul, İzmir ve Ankara kentsel dönüşüm kira yardımı listesine yeşil kategoride yer alırken bu 3 ilde evi kentsel dönüşüme giren hak sahiplerine bin 150 TL kira yardımı ödemesi yapılıyor.

KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI 2021 ZAM ORANI NE ZAMAN AÇIKLANACAK, NEDEN ZAM YAPILMIYOR?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı her sene kira yardımı rakamına yeniden değerleme oranı üzerinden zam yaparken ne yazık ki 2020 yılı pas geçilmiş ve zam yapılmamıştı. Bakanlığın bu sene Haziran ayına kadar zam yapması beklenirken bu oran açıklanana kadar ödemeler 2019 yılı listesi üzerinden yapılmaya devam edilecek.

Emlak Haberleri Haberleri