Ankara Keçiören Cumhuriyet Kulesi İhalesi Yapıldı! Kule Ne Zaman Açılacak?

Ankara Keçiören Cumhuriyet Kulesi için beklenen ihale corana virüs nedeni ile alınan tedbirler ile beraber yapıldı.

Ankara Keçiören Cumhuriyet Kulesi için beklenen ihale corana virüs nedeni ile alınan tedbirler ile beraber yapıldı. Keçiören'in önemli projeleri arasında yer alan Cumhuriyet Kulesi projesi için açılış tarihi de belirlenmiş oldu. Cumhuriyet Kulesinin yüksekliği için de yeni karar aldı. Detaylar haberimizde..

Ankara Keçiören Cumhuriyet Kulesi için beklenen ihale süreci koranavirüs salgınına rağmen gerekli önlemlerin alınması ile tamamlandı.



ANKARA CUMHURİYET KULESİ KAÇ METRE OLACAK, YÜKSEKLİĞİ ARTTI MI?



Yapılan ihale hakkında açıklamalarda bulunan AKP'li Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok “Kulemizin açılışını 2021 yılında yapacağız. Yüksekliği de 30 metre daha artarak 145 metre olacak'' sözleri ile kulenin 145 metre yükseklikte olacağını söyledi.



KEÇİÖREN CUMHURİYET KULESİ NE ZAMAN AÇILACAK?



Başkan Altınok yapmış olduğu açıklamasında kulenin 2021 yılında hizmete gireceğini söyledi.



KEÇİÖREN CUMHURİYET KULESİ İNŞAATI NEDEN DURDURULMUŞTU?



Hatırlanılacağı üzere Keçiören Cumhuriyet Kulesi temeli tam 17 sene önce o dönemde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev alan Melih Gökçek ve Keçiören Belediye Başkanı olan Turgut Altınok tarafından düzenlenen bir tören ile atılmıştı.



Ancak kulenin hem mania hattını engel etmesi hem de imara aykırı olması gibi iddialarla açılan mahkeme kararı ile inşaat durdurulmuş ve kulenin yıkılmasına karar verilmişti. Mahkeme tarafından kulenin ruhsatının iptal edilmesinin ardından Danıştay tarafından da kararın onaylanması ile kulenin yıkılması gündeme gelmişti.



Yapımına toplam 27 milyon lira harcanan proje için verilen son kararda o dönemde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olan Mustafa Tuna referandum düzenlemiş ve Keçiörenliler kulenin inşaatına devam edilmesi yönünde irade beyan etmişti.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri