Ankara Keçiören Kentsel Dönüşüm Projelerinde Daire Başına İki Otopark Zorunluluğu

Ankara'nın Keçiören İlçesinde geçtiğimiz günlerde alınan kentsel dönüşüm kararı büyükşehir belediye meclisinde de onaylandı.

Ankara'nın Keçiören İlçesinde geçtiğimiz günlerde alınan kentsel dönüşüm kararı büyükşehir belediye meclisinde de onaylandı. Alınan kararın ardından bundan sonraki sürecin nasıl işleyeceğine ilişkin ilk açıklama geldi. Turgut Altınok onay kararının ardından proje kapsamında konuştu.

ANKARA KEÇİÖREN'DE 14 MAHALLEYE KENTSEL DÖNÜŞÜM

Keçiören'de Çiçekli, İncirli, Kalaba, Karargahtepe, Basınevleri, Emrah, 19 Mayıs ve Tepebaşı mahallelerine dair kentsel dönüşüm kararı Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş tarafından veto edilmişti. Yeniden görüşülen kentsel dönüşüm kararı bu defa belediye meclisinde AK Parti ve MHP gruplarının ortak kararı ve oy çokluğuyla kabul edildi. Mansur Yavaş'ın veto kararının bozulmuş olmasının ardından Keçiören'de 17 mahalleyi kapsayan projeye 8 mahalleyi kapsayan proje dahil olmuş oldu. Keçiören'de toplam 25 mahalleyi kapsayacak kentsel dönüşüm projelerine ilişkin Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'tan açıklama geldi.

HER DAİREYE İKİ OTOPARK ZORUNLULUĞU

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok yapmış olduğu açıklamasında, kentsel dönüşüm kararını muhteşem şehirleşme projesi olarak duyuruldu. Bu proje ile Keçiören'de depreme dayanıklı konutlar inşa edileceği bildirildi. Bunun yanında kentsel dönüşümle Keçiören'de yeşil alanların çoğalacağını, sokak ve caddelerin genişleyeceği bildirildi.

Altınok konuşmasının devamında projede yer alacak bazı zorunluluklara değindi. Bu zorunlulukların ilki otopark için olacak. Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok uygulanacak karara ilişkin konuşmasında "Her daireye getirdiğimiz 2 araçlık otopark zorunluluğu ile otopark problemini de çözmüş olacağız. Bazı bahanelerin arkasına sığınıp engelleyici olmamalıyız, destekleyici olmalıyız. Şehrimize yapılan hizmette hepimiz el ele vermeliyiz. Mahallelerimize hayırlı olsun, inşallah daha sonraki yapılması gereken parselasyon, encümen gibi planlamalarla birlikte şehrimizin yüzde 80’i kentsel yenileme ve kentsel dönüşüme alınmış oldu.” açıklamalarında bulundu.

Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri