Ankara Niğde Otoyolu Acıkuyu Kavşağı - Alayhan Kavşağı ve Kırşehir Bağlantı Yolu Ulaşıma Açıldı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 16 Aralık 2020 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan karar kapsamında Ankara - Niğde Otoyolu projesi için yeni etaplar ulaşıma resmen açılmış oldu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 16 Aralık 2020 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan karar kapsamında Ankara - Niğde Otoyolu projesi için yeni etaplar ulaşıma resmen açılmış oldu. Detaylar haberimizde...

Türkiye'nin en büyük ulaşım projeleri arasında yer alan Ankara Niğde Otoyolu projesi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yeni karar 16 Aralık 2020 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girdi.

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞI KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN:

Ankara-Niğde Otoyolu Projesi Yap-İşlet-Devret Modeli ile Yapılması, İşletilmesi ve Devri İşi’nde;

Acıkuyu Kavşağı-Alayhan Kavşağı (Km: 105+227-218+250) arası ile bu kesim kapsamında bulunan Kırşehir Bağlantı Yolu Km: 0+000-29+579 arası kesiminin, 6001 Sayılı Karayolları Genel Müdürlüğünün Hizmetleri Hakkındaki Kanunun 15. Maddesi gereğince trafiğe açılması Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından onaylanmıştır.

1. Otoyolun bu kesimi 17.12.2020 tarihinde saat: 00:01’den itibaren trafiğe açılacaktır.

2. Belirli yerler (Köprülü Kavşaklar, Ücret Toplama İstasyonları v.b.) ve şartlar dışında Otoyola giriş ve çıkış yasaktır. Karayolu sınır çizgisi boyunca tesis edilmiş olan telçitler veya duvarlar bu tür çıkışları engellemek amacıyla tesis edildiğinden bu engellerin açılması, yıkılması, kesilmesi ve başka şekilde tahrip edilmesi yasaktır.

ANKARA NİĞDE OTOYOLU PROJESİ KAPSAMINDA AÇILAN YENİ ETAPLAR HANGİLERİ?

16 Aralık 2020 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan yeni karar kapsamında Yap İşlet Devret modeli kapsamında inşa edilen Ankara - Niğde Otoyolu projesi kapsamında hayata geçirilen Acıkuyu Kavşağı-Alayhan Kavşağı arası ile bu kesim kapsamında bulunan Kırşehir Bağlantı Yolu Kesimi bu gece yarısından itibaren resmen ulaşıma açılmış olacak.

Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri