Ankara Yenimahalle'de Milli Emlak'tan 35 Bin Metrekarelik Hazine Arsası Satışa Çıkarıldı

Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Başkent Milli Emlak Dairesi Başkanlığı tarafından Yenimahalle ilçesinde bulunan bir arsa satışa çıkarıldı. Arsa satışına ilişkin bilgiler kamuoyuna Resmi Gazete'de yayımlanan ilan ile duyuruldu.

Türkiye'de Hazine'ye ait taşınmazların satışlarını gerçekleştiren kurum olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Dairesi Başkanlığı yeni taşınmaz satışlarına devam ediyor. 9 Haziran 2021 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Başkent Milli Emlak Dairesi Başkanlığı tarafından bir arsa satışa çıkarıldı.

HAZİNE'YE AİT TAŞINMAZ İHALEYLE SATILIYOR

Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Başkent Milli Emlak Dairesi Başkanlığı tarafından verilen bilgilere göre satışa çıkarılan arsa Ankara ilinin Yenimahalle ilçesinde İvedikköy'de bulunuyor. 35.653 metrekarelik büyüklüğe sahip olan arsanın imar durumunun ise ticari rekreasyon alanı olduğu belirtildi. Başkent Milli Emlak Dairesi bu arsanın satışı için 19 milyon 650 bin lira tahmini satış bedeli belirledi. Ayrıca 21 Haziran 2021'de yapılacak olan ihale için 3 milyon 930 bin lira geçici teminat bedeli belirlendiği bildirildi.

Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Başkent Milli Emlak Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan bilgilendirmeye görte arsa satış ihalesinde kapalı teklif usulü uygulanacak. İhaleye katılmak isteyen gerçek veya tüzel kişiler ihale saatine kadar geçici teminat beledinin ödendiğine dair makbuzu, ikamet belgeleri, nüfus kayıt örneği ve şirket belgeleri ile ihale teklifinin ihale saatine kadar Komisyon Başkanlığına verilmesi gerekecek.

YÜZDE 25 PEŞİNAT, 2 YIL VADE

İhaleyle satışı yapılacak olan Hazine'ye ait arsa 5 yıl boyunca emlak vergisinden muaf olacak. İhaleyi kazananlar ihalede teklif ettikleri bedeli tek seferde peşin olarak ödeyebildikleri gibi yüzde 25'i peşin ve kalan kısmı kanuni faizi ile iki yılda eşit taksitler halinde de ödeyebilecekler. Yapılacak arsa satış ihalesine dair şartname Kale Emlak Müdürlüğü'nde mesai saatleri içerisinde görülebilecek.

Emlak Haberleri Haberleri