Ankara'da 4+1, dubleks konutlar 200 Bin TL'ye Odeabank'tan satışa çıktı!

Bankalardan yapılan konut satışları oldukça büyük talep görmeye başladı. Odeabank’ın Ankara’da satışa çıkardığı konutlar ucuz fiyatlarıyla dikkat çekiyor. Peki Odeabank kaç TL’ye Ankara’da konut satıyor?

Ev sahibi olma hayali kuranlar son dönemlerde bu hayallerini gerçekleştirmek noktasında erteleme kararı almak zorunda kalıyorlar. İnsanlar konut almak istediklerinde çok yüksek bedellerle karşılaşıyorlar. Özellikle dar gelirli ve orta gelirli vatandaşların bu bedelleri ödeme imkanları bulunmuyor. Bankalardan yapılan konut satışları ise bir fırsat olabiliyor. Bu şekilde vatandaşlar ucuz fiyata ev sahibi olup kira ödeme sorunlarını tamamen sonlandırabiliyorlar.

BANKALARDAN İKİNCİ EL KONUT SATIŞLARI!

Türkiye’de uygulanan bankacılık sistemi gereği bankalar emlak piyasasında aktif bir şekilde yer almak durumunda kaldılar. Müşterilere kullandırılan krediler karşılığında bankalar gayrimenkul ipoteği talep ediyorlar. Bu ipoteği veren müşteri eğer kredi borcunu ödemezse o zaman o gayrimenkulün mülkiyeti bankaya geçerek kredi borcu kapatılıyor. Yaşanan ekonomik sıkıntılardan dolayı kredi borçlarının ödenmeyişinden dolayı bankaların çok sayıda gayrimenkulleri oldu.

Bankalar mülkiyetlerini aldıkları gayrimenkullerin idaresini yapmakta oldukça güçlük çekebiliyorlar. Bankaların ana faaliyet alanının emlak olmaması ve bu gayrimenkullerin de kredi zararı neticesinde mülk edinilmesinden dolayı nakit dönüşümü kritik bir öneme sahip oluyor. TL cinsinden meydana gelen kredi zararında maliyet her geçen gün artarken bu gayrimenkuller hızlı bir şekilde satılabilmeleri için uygun fiyatlarla satışa çıkarılıyor. Bu durum da konut satın almak isteyenler için adeta bir fırsata dönüşüyor.

ODEABANK’TAN ANKARA’DA SATILIK KELEPİR İKİNCİ EL KONUTLAR!

Konut satışı yapan bankalar arasında Odeabank da yer alıyor. Bu bankanın yayınladığı son gayrimenkul satış ilanlarına göre Ankara’da 3 adet konut satışa çıkarıldı. Konut fiyatlarının 1 Milyon TL’yi dahi aştığı bugünlerde Odeabank bunun 5’te 1’i fiyatına konut satışı yapacağını duyurdu.

Ankara’nın Beypazarı’nda bulunan bu konutlar normalin üstünde büyüklüklere sahipler. 4+1 dubleks daireleri satışa çıkaran Odebank 184 metrekarelik konut için 204 Bin TL, 210 metrekarelik iki ayrı konut için ise konut başına 224 Bin TL fiyat açıkladı. Bu konutları satın almak isteyenler diledikleri takdirde konut kredisi çekme imkanından da yararlanma imkanına sahipler. 10 Bin TL ile 20 Bin TL arasında bir peşinat ödemesi yapan vatandaşlar aylık ortalama 3.000 TL taksitle bu konutları satın alma imkanı bulabiliyorlar.

Emlak Haberleri Haberleri