Ankara'da belediyeden satılık konutlar! Tek tek teklifler alınacak!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından resmi bir ilan yayınlanarak konut satışları yapılacağı açıklandı. Belediye mülkiyetinde olan 17 adet konut satışa çıkarıldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi konutlar için ne kadar fiyat belirledi?

Belediyelerden taşınmaz satın almak son dönemlerde oldukça yaygınlaştı. Gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenler bu yönde araştırmalarda bulunuyorlar. Belediyeler ise sahip oldukları gayrimenkulleri satışa çıkarıp önemli miktarlarda gelir elde edebiliyorlar. Bazı belediyeler için bu gelirler hayati olurken bazı belediyelerin bütçeleri için elde edilen gelirler sadece destekleyici nitelikte oluyorlar. Ankara Büyükşehir Belediyesi de yeni bir gayrimenkul satış ilanı yayınladı.

ANKARA'DA SATILIK KONUTLAR!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yayınlanan gayrimenkul satış ilanına göre Çankaya ilçesinde bulunan 17 adet konut satışa çıkarıldı. Satışa çıkarılan bu konutlar için Ankara Büyükşehir Belediyesi ihale düzenleyecek. Konutlara dair kapsamlı bir açıklama yapan Ankara Büyükşehir Belediyesi takdir edilen fiyatları da açıkladı.

Çankaya ilçesinde bulunan konutların niteliklerine dair bilgiler kamuoyu ile paylaşıldı. Buna göre 4 adet 2+1, 12 adet 3+1 ve 1 adet da 4+1 konutun satışı yapılacak. Bu konutların tamamı Çankaya ilçesinde bulunurken belirlenen fiyatlar da açıklandı. Buna göre konutların fiyatları 1,3 Milyon TL ile 2 Milyon TL arasında değişiyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından satışa çıkarılan konutlar için ihale teklifi yapacak olan gerçek ve tüzel kişiler belirlenen satış fiyatlarının yüzde 3’üne karşılık gelen geçici teminat bedelini ödemek zorundalar. Ayrıca ihale şartnamesinin de 500 TL karşılığında satın alınması gerekecek. 22 ve 23 kasım tarihlerinde konutların satışı için ihaleler gerçekleştirilecek. Her konut için ayrı bir ihale yapılacak ve teklifler bu sistemle kabul edilecek.

Konutlar için geçerli en yüksek teklifleri verenler konutları satın almaya hak kazanacaklar. İhale sonucunun ihaleyi kazanan kişiye tebliğ edilmesinden itibaren 15 gün içerisinde ihale bedeli ile diğer masrafların ödemesi peşin olarak yapılacak. Ödemenin ardından tapu devri gerçekleşecek ve geçici teminatların iadesi sağlanacak.

Emlak Haberleri Haberleri