Ankara’da Hazineye Ait 9 Bin 800 TL’ye İmarsız, 35 Bin 700 TL’ye Konut İmarlı Arsa Satışı

Hafta başında yeni bir gayrimenkul satış ilanı yayımlandı. Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Başkent Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Anıt Emlak Müdürlüğü tarafından yayımlanan duyuruda, Ankara’nın farklı alanlarında bulunan bazı taşınmazların satışının yapılacağı ilan edildi.Söz konusu satış ilanında satışı yapılacak olan gayrimenkullerin imar durumu, muhammen bedel fiyat listesi, başvuruda bulunacaklar için geçici teminat bedel listeleri yayımlandı.

Hafta başında yeni bir gayrimenkul satış ilanı yayımlandı. Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Başkent Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Anıt Emlak Müdürlüğü tarafından yayımlanan duyuruda, Ankara’nın farklı alanlarında bulunan bazı taşınmazların satışının yapılacağı ilan edildi.

Söz konusu satış ilanında satışı yapılacak olan gayrimenkullerin imar durumu, muhammen bedel fiyat listesi, başvuruda bulunacaklar için geçici teminat bedel listeleri yayımlandı. Tüm bu başvuru detaylarını aktarıyoruz.

ANKARA’DA İMARLI İMARSIZ ARSA SATIŞI YAPILACAK

Yayımlanan duyuruda 34 gayrimenkul için ilan bulunuyor. Bu ilanlardan bir tanesi kiralama, 33 tanesi ise satış için yayımlandı. Kiralama ilanı Çankaya'da yer alan bir büro için ihale düzenleneceği yönünde. Satışı yapılacak olan gayrimenkullerin ise 5 tanesi imarsız arsa, geri kalan 28 tanesi ise konut imarlı arsa şeklinde. Duyuruya göre imarsız arsalar tam hisseli olarak satılacak. Bunun yanında imarlı arsalarda büyüklükler hisselere göre değişiyor.

İmarlı imarsız arsalar için duyuru yayımlayan Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Başkent Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Anıt Emlak Müdürlüğü satış işlemlerinin tamamının ihale ile olacağını duyurdu. İhaleye başvuruda bulunacaklar için kurum bir uyarıda bulundu. Hangi gayrimenkullerin hangi tür ihale ile yapılacağını ilan eden Başkent Milli Emlak Dairesi Başkanlığı şu açıklamayı yayımladı.

“İlanda nitelikleri belirtilen taşınmazların satış ve kira ihaleleri 2886 sayılı Kanunun 45. maddesi uyarınca Açık Teklif Usulü ile, 30.sıradaki taşınmazın ise satış ihalesi 2886 sayılı Kanunun 36.maddesi uyarınca Kapalı Teklif Usulü ile yapılacaktır.”

Muhammen Bedel Listesi







İhale Tarihi

İlanda yer alan 1 adet büro kiralaması ve 5 imarsız arsa satışı, 28 imarlı arsa satışı için ihale işlemleri 24 Mart ile 25 Mart tarihlerinde yapılacak. İhaleye başvuruda bulunacaklar olanlar ihale tarihinden önce başvurularını kuruma iletecekler.

BAŞVURU İŞLEMLERİ İÇİN BİLİNMESİ GEREKENLER

İhaleler Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Başkent Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Anıt Emlak Müdürlüğünce oluşturulacak komisyon ile yapılacak. İhalelere başvuruda bulunacaklar bu kurumdan ihale şartnamesini alacaklar. Şartnamenin alınmasının ardından hangi gayrimenkul için başvuru yapılacaksa, o gayrimenkul için ilan edilen geçici teminat bedeli ödenecek. Daha sonra makbuz ve şartnamede ilan edilen diğer evraklarla kuruma şahsen başvuru yapılabilecek.

Emlak Haberleri Haberleri