Ankara'da İnşaat Kazısı Sırasında Zarar Gören İstinat Duvarı Nedeniyle 5 Bina Tahliye Edildi!

Ankara'da bir inşaatın temel kazısı sırasında istinat duvarının zarar görmesi nedeniyle 5 binanın acele bir şekilde boşaltıldığı bildirildi. Tedbiren tahliye edilen binaların zarar görebileceğinden endişe ediliyor.

Ankara'da bir inşaatın temel kazısı sırasında talihsiz bir olay meydana geldi. İstinat duvarının zarar görmesi nedeniyle çevrede bulunan 5 bina tedbiren tahliye edilmek zorunda kaldı.

Ankara'nın Çankaya ilçesi Arka Topraklık Mahallesi'nde bulunan Orhun Sokak'ta bugün bir inşaatın temel kazısı yapıldı. Ancak bu temel kazısı sırasında istinat duvarı zarar gördü. Meydana gelen talihsiz olay çevrede büyük bir panikle karşılandı.

İSTİNAT DUVARI ZARAR GÖRDÜ 5 BİNA TAHLİYE EDİLDİ!

İnşaat temelinin kazıldığı alanın çevresinde bulunan 5 bina için ise tedbiren tahliye kararı çıktı. Bu binalarda oturan vatandaşlar evlerinden tahliye edildiler.

Zarar gören istinat duvarının hemen bitişiğinde yer alan 5 katlı bina ile yine aynı bölgede bulunan 4 bina için tedbir amacıyla tahliye kararı verildi. Emniyet kuvvetlerinin gözetiminde gerçekleşen tahliyelerin ardından riskli binaların yer aldığı alana güvenlik şeridi çekildi.

İstinat duvarının zarar görmesi ile endişe uyandıran riskli binalar nedeniyle tüm mahallede doğal gaz hattı da kapatıldı. Olası bir çökme nedeniyle insanların çok daha büyük zarar görmelerini engelleyecek tüm tedbirler yetkili birimlerce alınıp uygulanmaya başlandı.

5 binada çökme riski bulunması nedeniyle mahallede tam bir teyakkuz haline geçildi. Ambulans, itfaiye, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), belediye ekipleri, emniyet kuvvetleri gibi birimler mahalleye yerleştiler.

Yetkili birimlerin mahalledeki çalışmalarının devam ettiği belirtildi. Meydana gelmesinden endişe edilen çökmenin gerçekleşmemesi için ekipler yoğun bir çaba göstermeyi sürdürüyorlar.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR!

Tahliye edilen binalarda oturan vatandaşlar kendilerine geçici olarak gösterilen yerlere yerleştirildiler. Binalarda ise çalışmalara hemen başlanıldı. Ekipler binaların risk durumu hakkında araştırmalarını sürdürüyorlar.

Ekipler tarafından binaların risk durumlarına dair raporlar hazırlandıktan sonra gerekmesi halinde binaların kuvvetlendirilmesine dair işlemler yapılacak. Bu işlemlerin ardından evlerinden tahliye edilen vatandaşların yeniden evlerine dönüşlerine izin verilecek.

Öte yandan inşaat çalışmalarına da ara verildi. Yapılacak olan çalışmalar sona erdikten sonra inşaat yapılabilir kararı verildikten sonra inşaat çalışmalarına devam edilebilecek.

Emlak Haberleri Haberleri