Ankara’da Kamudan Satılık Gayrimenkuller! Arsa, Dükkan, Ev, Tarım Arazisi, İşyeri

Ankara’da hizmet veren kamu kurum ve kuruluşları gayrimenkul satışı yapıyorlar. İhale ile yapılan kamu gayrimenkul satışlarında fiyatlar daha indirimli olabiliyor. Güncel satış listesine nasıl ulaşacağınız haberimizde.

Başkent Ankara’da kamu kurum ve kuruluşlarına ait onlarca gayrimenkul bulunuyor. Bu gayrimenkuller farklı amaçlara uygun olarak kullanılırken bazı kurumlar ihtiyaçları olmadığı gayrimenkulleri satışa çıkarıyorlar.

Gayrimenkul satışları ihale yöntemi ile yapıldığından vatandaşlar piyasadan çok daha uygun fiyatlara gayrimenkul sahibi olabiliyorlar. Bu kapsamda güncel duyurulara ulaşmak isteyenlerin neler yapması gerektiğini, ilanların nerede yayımlandığını ve diğer ayrıntıları aktarıyoruz.

ANKARA’DA SATILIK GAYRİMENKULLER

Ankara’da yer alan gayrimenkuller için yayımlanan duyuruların ortak özelliği tüm satışların ihale ile yapılacak olması. Ev, konut, 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 daire, bahçeli müstakil ev, köy evi, tarla, konut imarlı arsa, sanayi imarlı arsa, arazi, bağ, bahçe, işyeri, dükkan, mağaza, iş hanı gibi gayrimenkul satışları yapılıyor.

HANGİ KURUMLAR İLAN YAYIMLADI?

Çeşitli vasıflarda yer alan gayrimenkul satışları için farkı başta belediye başkanlıkları duyurular yayımladılar. Belediyelerin dışında ayrıca bakanlıkların alt birimleri yada yerel faaliyet gösteren diğer kamu kurumlarının duyuruları bulunuyor.

Bu kurumların bazılar;

Beypazarı Belediye Başkanlığı, Haymana Belediye Başkanlığı, Çankaya Belediye Başkanlığı, Ankara Çubuk Halil Şıvgın Devlet Hastanesi, Ankara Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı İnşaat ve Emlak Daire Başkanlığı, Polatlı Belediye Başkanlığı, Ulus Emlak Müdürlüğü, Kalecik Belediye Başkanlığı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı.



BAZI GAYRİMENKULLER KİRAYA VERİLECEK

Gayrimenkul satışları için yayımlanan duyuruların bazılarında ayrıca kiralık gayrimenkul ilanları da bulunuyor. Özellikle belediye başkanlıkları, hastaneler ve benzeri kurumlar satışın dışında işyeri, kafeterya, kantin gibi taşınmazları 1 yıllığına, 3 yıllığına, 5 yıllığına kiralanması için ihale düzenlerler.

KİRALIK SATILIK GAYRİMENKUL LİSTESİ

Belediye başkanlıkları ve diğer kamu kurumların satışa çıkardıkları gayrimenkul duyurularını kendi sitelerinden yayımlarlar. Bunun dışında il milli emlak müdürlüğü sitelerinden de duyurulara ulaşabilirler. Örneğin Ankara için yayımlanan satılık gayrimenkul listesine Ankara İl Milli Emlak Müdürlüğü’nün web sayfasından ulaşılabilir.

Tüm İlanları Toplu Görüntülemek için

Tüm kamu kurumlarının tüm iller için yayımladıkları ilanlara toplu halde ulaşmak isteyenler ise Resmi İlan Portalı – Basın İlan Kurumu’nun internet sayfasını kullanabilirler. Bu kapsamda vatandaşlar İlan gov.tr adresini ziyaret edebilirler. Kurumların satış duyurularına ulaşacak vatandaşlar daha sonra duyuruda bildirilen adres üzerinden başvurularını şahsen kuruma yapabilirler.

Emlak Haberleri Haberleri