Ankara'da Kentsel Dönüşüm Atağı! 6 Mahalle Riskli Alan Edildi

24 Nisan 2020 tarihli Resmi Gazete ile Ankara'da yer alan 6 mahalle hakkında riskli alan kararı çıktı.

24 Nisan 2020 tarihli Resmi Gazete ile Ankara'da yer alan 6 mahalle hakkında riskli alan kararı çıktı. Ankara'nın Kalecik ilçesine bağlı olan Ahikemal Şenyurt, Ahiler Yenice, Çanşa Kale, Cuma Saray, Halilağa Tabakhane ve Yenidoğan Yeşilyurt mahalleleri için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile riskli alan kararı çıktı. 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında verilen karar haberimizde...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan 2475 sayılı karar ile Ankara'da bazı mahalleler riskli alan kapsamına dahil edildi.



24 Nisan 2020 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan karar kapsamında



Ankara İli, Kalecik İlçesi, Ahikemal Şenyurt, Ahiler Yenice, Çanşa Kale, Cuma Saray, Halilağa Tabakhane ve Yenidoğan Yeşilyurt Mahalleleri Sınırları İçerisinde Bulunan Alanın Riskli Alan İlan Edilmesi Hakkında Karar (Karar Sayısı: 2475)



Ankara İli, Kalecik İlçesi, Ahikemal Şenyurt, Ahiler Yenice, Çanşa Kale, Cuma Saray, Halilağa Tabakhane ve Yenidoğan Yeşilyurt Mahalleleri sınıralır içerisinde bulunan ve ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanın riskli alan ilan edilmesine, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun 2 inci ve ek 1 inci maddeleri gereğince karar verilmiştir.







RİSKLİ ALAN İLANI NEDİR, RESMİ GAZETE İLE YAYIMLANAN KARAR NE ANLAMA GELİYOR?



Türkiye'de kentsel dönüşüm konusunda müteahhitler ve hak sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlıkların uzaması nedeni ile süreçte sıkıntı yaşanması nedeni ile bir takım önemli kanuni düzenlemeler yapılmıştı.



Süreçte bu sorunların çözülmesi adına riskli alan düzenlemesine gidilirken riskli alan ilan edilen bölgede yer alan taşınmazlar için tek tek riskli yapı tespiti raporu çıkarılması zorunluluğu kaldırılmıştı. Bu bölgede yer alan konutların tamamı rapor şartı aranmaksızın kentsel dönüşüm projelerine dahil ediliyor. Yine bu alanda bulunan konutlardan bazıları sağlam olsa dahi kentsel dönüşüm bölgesi içerisinde yer alması durumunda yıkılabiliyor.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri