Ankara'nın o ilçesinde yaşayanlara devlet eliyle satılacak! 11.400 liradan hazine arazisi fırsatı çıktı hemen başvurun

Artan taşınmaz fiyatları nedeniyle vatandaşlar alternatif satışları incelemeye devam ederken ilan portalı üzerinde arazi satış fırsatı duyuruldu. 11.400 liradan hazine arazisi satılacağı ifade edilirken detaylar da belli oldu.

Türkiye'de pandemi dönemi sonrası konut, tarla, arsa ve arazi gibi taşınmazların fiyatları artış gösterdi. Söz konusu fiyat artışları devam ederken kamu ilanları yakından incelenmeye devam ederken devlet eliyle yapılan satışlara olan ilgi de devam ediyor. Artan fiyatlar nedeniyle taşınmaz sahibi olmak isteyenler devlet eliyle yapılan satışları incelerek karşılarına çıkan fırsatları da değerlendirmek istiyor.

Basın İlan Kurumu (BİK) ilan portali üzerinden taşınmaz satışı için ilanlar yayımlanmaya devam ederken BİK'in ''İlan.gov.tr'' adresi üzerinden 81 il genelinde taşınmaz satışı için ilan yayımlanıyor. İlan portali üzerinde yer alan bilgilere göre Ankara'nın Beypazarı ilçesinde arazi satışı yapılacağı öğrenilirken 11 bin 400 TL teminat bedeliyle bu satışlardan yararlanılabileceği ifade edildi.

BEYPAZARI MİLLİ EMLAK MÜDÜRLÜĞÜ HAZİNEYE AİT 28 ADET TAŞINMAZI İHALE İLE SATIŞA SUNACAK

Basın İlan Kurumu ilan portalinde yer alan ilan bilgilere göre Ankara'nın Beypazarı ilçesinde 2886 Sayılı Kanunun 45. Maddesi uyarınca Açık Teklif Usulü ile arazi satışı yapılacağı ifade edildi. Beypazarı Milli Emlak Müdürlüğü servis odasında oluşturulacak komisyonca yapılacak olan satışlarda fiyatlar ve teminat bedelleri de belirlendi. Buna göre; en ucuz satış fiyatı 38 bin lira olarak belirlenirken teminat bedeli de 11 bin 400 lira olarak belirlendi.

Beypazarı ilçesi Kapullu, Sopçalan, Köst, Adaören, Dibecik ve Macun Mahalleleri'nde imarsız hali arazilerin teklif dönemi de 25 - 27 Haziran arasında olacak.

5. Hazine taşınmazlarının; satış ve irtifak hakkı tesisi işlemlerinde yıllık bedeller üzerinden, Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü tarafından;

  • 5 Milyon TL'ye kadar olan kısmı için % 1 (yüzde bir),
  • 5 Milyon TL'den 10 Milyon TL'ye kadar olan kısmı için % 0.5,
  • 10 Milyon TL'yi aşan kısmı için % 0.25,
  • 10 Milyon TL'yi aşan kısmı için % 0.25 oranında işlem bedeli alınacak.

Satılacak taşınmazların ihale bedelinin peşin ödenmesi halinde yüzde 20 indirim uygulanacak. Öte yandan ihale şartnamelerinin mesai saatleri içerisinde Beypazarı Milli Emlak Müdürlüğünde bedelsiz olarak görülebileceği ifade edildi.

Emlak Haberleri Haberleri