Anlaşma İmzalandı! Ukrayna'yı Türk müteahhitler yeniden inşa edecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ukrayna ziyaretinden Türk müteahhitler için çok önemli bir anlaşma çıktı. Savaş nedeniyle yıkılan Ukrayna’nın yeniden inşasını Türk müteahhitler yapacaklar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Ukrayna’ya çok kritik bir ziyarette bulundu. Bu ziyarette Türkiye ile Ukrayna devletleri arasında yeni iş birlikleri konusunda anlaşmalara varıldı. Bu anlaşmaların Türk inşaat sektörü için büyük bir önemi bulunuyor. Savaş nedeniyle yıkılan Ukrayna’nın yeniden inşasında Türk müteahhitler görev alacaklar.

ANLAŞMA İMZALANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski Potoçki Sarayı’nda bir araya geldiler. Bu görüşmeye Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile Ukrayna Altyapı Bakanı Oleksandr Kubrakov da katıldılar. İki bakan çok kritik bir de anlaşmaya imza attılar. Bu anlaşmaya göre Ukrayna’nın savaş nedeniyle tahrip olan altyapısının yeniden inşası için Türkiye ile Ukrayna devletleri iş birliği yapacaklar.

UKRAYNA YENİDEN İNŞA EDİLECEK

Türkiye ile Ukrayna arasında yapılan anlaşmanın neticesinde savaş nedeniyle büyük bir tahribata uğrayan Ukrayna’nın yeniden inşası için bir Görev Gücü oluşturulacak. Bu meydana getirilecek Görev Gücü ile Ukrayna’da yollar, köprüler, su ve elektrik altyapısı, hastaneler ve okullar gibi sosyal ve ekonomik açıdan önemli tesisler yeniden hızlı bir şekilde inşa edilecek. Bu yeniden inşa sürecinde ise Türk müteahhitler görev alacaklar. Ukrayna ile sıkı bağları olan Türk müteahhitler bu ülkede çok daha kapsamlı işleri alma imkanı elde edecekler.

UKRAYNA ANLAŞMASI KRİTİK

Türk inşaat sektörü açısından Ukrayna anlaşması çok kritik bir anlam taşıyor. Avrupa’da inşaat işleri çoğunlukla Ukraynalı ve Polonyalı inşaat şirketlerine yaptırılıyordu. Ukrayna’da meydana gelen tahribat nedeniyle Ukrayna’nın inşaat şirketleri de büyük bir zarara uğradılar. Türk inşaat şirketlerinin Ukrayna’da büyük işler alacak olmaları bu şirketleri bir üst lige taşıyacak. Böylelikle Türk müteahhitlerin yurt dışı iş olma oranları daha da yükselerek daha yüksek bütçeli inşaat işlerini yüklenebilecekler.

Emlak Haberleri Haberleri