Antalya Düden ve Mersin Çağlayan Şelalesi İle Gümüşhane Santa Harabeleri Doğal Sit - Nitelikli Koruma Alanı İlan Edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Türkiye'nin doğal ve tarihi güzelliklerini koruma altına almaya devam ediyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Türkiye'nin doğal ve tarihi güzelliklerini koruma altına almaya devam ediyor. Bakanlık tarafından yapılan son dakika açıklaması ile Türkiye'nin ziyaretçi rekorları kıran doğal güzellikleri arasında yer alan Antalya Düden ve Mersin Çağlayan Şelalesi İle Gümüşhane Santa Harabeleri alınan karar sonrasında Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma ve Doğal Sit-Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı olan tescil edildi. Detaylar haberimizde...

Türkiye'nin en nadide doğal güzellikleri arasında gösterilen Antalya Düden ve Mersin Çağlayan Şelalesi İle Gümüşhane Santa Harabeleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından alınan kararlar kapsamında koruma altına alındı.



ANTALYA DÜDEN ŞELALESİ VE MERSİN ÇAĞLAYAN ŞELALESİ DOĞAL SİT NİTELİKLİ DOĞAL KORUMA ALANI OLARAK İLAN EDİLDİ!



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sosyal medya hesabı üzerinden yapılan duyuru ile Antalya Düden Şelalesi ve Mersin Çağlayan Şelalesi hakkında Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı ilanı kararı çıktığı duyuruldu.





Gümüşhane ilimize bağlı olan Dumanlı Köyü sınırları içerisinde yer alan Santa Harebeleri hakkında ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma ve Doğal Sit-Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı olarak tescil kararı çıktı.





Sürekli olarak dağların sis bulutu altında kalması nedeni ile Dumanlı Köyü olarak anılan köyde yer alan harabelerin kökeni Ortaçağ dönemine dayanırken Hristayan Ortodoksların yaşadığı köyde bulunan tüm evler o dönemde tek evden oluşan taş evlerden oluşurken her mahallede bir klise ve bir çeşme bulunmaktadır.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri