Antalya'da ÇED Raporu Alınmayan 40 Dükkanlık Ve 491 Konutluk İnşaat Durduruldu!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından TOKİ'ye devredilen ve ardından özel bir şirkete satılan Antalya'daki 33.

Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından TOKİ'ye devredilen ve ardından özel bir şirkete satılan Antalya'daki 33.107 metrekarelik arazide yapılan inşaat durduruldu. İnşaatın durdurulma gerekçesi olarak firmanın konut projesi için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu almaması duyuruldu.

Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na devredilen Antalya'daki arazi bir süre önce özel bir firmaya satılmıştı. Bu firma satın aldığı arazi üzerinde 12 blokluk konut inşaatına başladı. Ancak binaların yükselmesinin ardından inşaat için durdurma kararı verildi.



ÇED RAPORU OLMAYAN KONUT İNŞAATI DURDURULDU!



12 blokluk konut inşaatının durdurulmasının gerekçesinin ise ilgili proje için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu alınmaması olduğu gösterildi. Akdeniz Üniversitesi'ne çok yakın bir mevkide bulunan arazi için gelen şikayetler değerlendirildikten sonra bu kararın verildiği öğrenildi.



BELEDİYEYE ŞİKAYETLER GİTTİ!



Arazinin bulunduğu Konyaaltı'nda ilçe belediyesine çokça şikayet gitti. Bu şikayetler üzerine Konyaaltı Belediyesi 491 konuttan ve 40 dükkandan oluşan projenin ÇED raporunun olmadığı gereçkesiyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na şikayette bulundu.



İNŞAATIN AKIBETİ BELİRSİZ!



Konyaaltı Belediyesi'nin şikayetini değerlendiren Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Çevre Yönetim Şubesi ilgili inşaatın durdurulmasına karar verdi. Belirli sayıda konutun olduğu konut projelerinin ÇED raporu alma zorunluluğu bulunuyor. Şu anda faaliyeti durdurulan inşaatta herhangi bir çalışma yapılmıyor. Bu inşaatın akıbetinin ne olacağı Antalya'nın en çok merak edilen konularından birisi haline geldi.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri