Antalya'da yeni konut hamlesi imza kampanyası başlatıldı!

Rusya ile Ukrayna arasında patlak veren savaş sonrasında Antalya'da yoğun bir yabancı göçü yaşanmış yoğun talep sonrasında bölgede satılık ve kiralık ev fiyatları adeta uçmuştu.

Yabancıların son dönemdeki gözdesi Antalya'da hem kiralık hem de satılık konut fiyatları rekor yükseliş göstermişti. Ev sahipleri daha fazla kazanç için artık yabancıları tercih ederken bu da bölgede ev arayışı olan Türklerin barınma sorunu yaşamasına neden olmuştu. 

Rusya ile Ukrayna arasında başlayan savaşın ardından yoğun bir şekilde yabancı göçü başlaması ile bölgede kiralık ev kıtlığı yaşanırken duruma isyan eden Antalyalılar imza kampanyası başlattı. Başlatılan kampanya kapsamında vatandaşlar artık bölgede yabancılara ev verilmemesini hem kiralama hem de satışın yasaklanmasını talep etti. 

ANTALYA'DA YABANCILARA SATILIK VE KİRALIK EV VERİLMESİNİN YASAKLANMASI TALEP EDİLDİ! 

Düzenlenen imza kampanyasına kısa sürede 10 bin kişi katılırken yerli halk artık ev bulamaz duruma geldiklerini belirterek yaşananlara tepki gösterdi. Antalya'nın turizm kenti olması ve yabancılar tarafından bilinmesi hem ülkelerindeki savaştan kaçan Ruslar ile Ukraynalıların hem de ülkelerindeki doğalgaz sorunundan kaçan Almanların şehre akın etmesine neden olmuştu. 

Yaşanan gelişmelere isyan eden ve imza kampanyası düzenleyen vatandaşlar “Şu anda çok ciddi dış göç alıyoruz. Bu, demografik yapıyı etkiliyor. Nüfusun yüzde 25’i yabancılardan oluşuyor. Bu da konuta erişilebilirlik problemini gündeme getiriyor. Konut fiyatlarında çok ciddi artış var. Son 3 yılda 600 bin TL olan bir daire, 5 milyon liranın üzerine çıktı. Bu durum, emlak fiyatlarını da artırıyor" diyerek kiralarda da benzer sorunlar olduğunu artık ne satılık ne de kiralık ev bulunamaz hale geldiğini belirterek Antalya'da yabancılara konut satışının yasaklanmasını talep ettiler. 

Emlak Haberleri Haberleri