Apartman Altı Oto Galeri Açılması Resmen Yasaklandı! Hepsi Tek Tek Kapatılacak

Apartmanların altında açılan oto galeriler büyük tepki çekerken konu hakkında yaşanan tartışmaların ardından beklenen düzenleme yürürlüğe girdi.

Apartmanların altında açılan oto galeriler büyük tepki çekerken konu hakkında yaşanan tartışmaların ardından beklenen düzenleme yürürlüğe girdi. Yürürlüğe giren yeni düzenlemenin ardından apartman altı oto galeri açılması kanunen yasaklandı. Yeni oto galeri açılması engellenirken konut ruhsatı olan apartmanlarda daha önce açılan ve hizmet veren tüm apartman altı oto galeriler tek tek kapatılacak. Detaylar haberimizde...

Konut ruhsatı bulunan tüm yapılar için çok önemli bir karar alındı.



Alınan yeni karar kapsamında konut ruhsatlı taşınmazların altında oto galeri açılması yasaklanmış oldu.



APARTMANLARIN ALTINDA OTO GALERİ AÇILMASI YASAKLANDI!



Yeni açıklanan karar kapsamında apartmanların altında oto galerisi açılması resmen yasaklanmış oldu.



9 Haziran 2020 tarihinde yayımlanan Resmi Gazete de yer alan ‘’İş yeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’’ kapsamında apartman altı oto galeriler için resmen yasak gelmiş oldu.



Hatırlanacağı üzere apartmanların altında yer alan oto galeriler kaldırım ve yol işgalleri ile yoğun şikayet oluşmasına neden olmuş, yine apartmanlarda oturan kişiler LPG'li araçlar nedeni ile yaşanabilecek patlama riski ile önlem alınmasını talep etmişti.



Verilen karar kapsamında artık bundan sonra konut ruhsatı olan hiçbir taşınmazın altında yeni oto galeri açılmayacak. Var olan oto galeriler için ise kapatma ve taşınma kararı alınacak.



BİNLERCE DÜKKAN BOŞALACAK! OTO GALERİCİLER YENİ YER ARAYIŞI İÇİN KENDİLERİNE YER GÖSTERİLMESİNİ İSTİYOR



Konu hakkında açıklama yapan i İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel verilen kararı desteklediklerini belirterek tek istediklerinin aileleri ile beraebr 50 bin kişiyi etkileyen bu karar için yeni bir düzenlemenin zorunlu olduğunun altını çizdi.



Belediyelerin kendilerine yer göstermeleri gerektiğini belirten Ertemel esnafların mağdur edilmemesi adına kendilerine süre tanınması gerektiğini söyledi.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri