Apartman ve Site Bahçesi Sokak Sayılır Mı, Sokağa Çıkma Yasağı Kapsamına Girer Mi?

Korana virüs salgını nedeni ile hafta sonu pek çok şehirde sokağa çıkma yasağı uygulanırken Ramazan Bayramı nedeni ile de 9 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi gündeme gelmişti.

Korana virüs salgını nedeni ile hafta sonu pek çok şehirde sokağa çıkma yasağı uygulanırken Ramazan Bayramı nedeni ile de 9 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi gündeme gelmişti. Sürenin uzayacak olması ile beraber vatandaş apartman ve site bahçesi sokak sayılır mı, sitenin bahçesine çıkılırsa para cezası kesilir mi gibi soruların yanıtlarını aramaya başladı. İşte merak edilen soruların yanıtları!

Ramazan Bayramı nedeni ile 9 günlük sokağa çıkma yasağı beklenirken söz konusu kararı Bilim Kurulu önerileri ile Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak.



APARTMAN VE SİTE BAHÇESİ SOKAK SAYILIR MI?



Süreçte özellikle geniş apartman bahçesi ve sosyal donatıları olan site bahçeleri olan kişiler bu alanları sokağa çıkma yasağı döneminde kullanıp kullanamayacaklarını merak etmeye başladı.



Konu hakkında gelen soruları yanıtlayan Hürriyet Gazetesi yazarı Oya Armutçu "Site bahçesi de yasak mı?" sorusuna yanıt verdi. Ortak mülkiyet alanlarında sokağa çıkma yasağı konusunu değerlenidren Ankara Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Devrim Güngör bu alanların da yasağa tabi olduğunu belirtti.





SİTE BAHÇESİ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINA DAHİL Mİ?



Konu hakkında değerlendirmede bulunan Prof. Güngör sokağa çıkma yasağının amacının sosyal izolasyonu sağlamak olduğunu belirterek "Bu itibarla, site içerisinde dolaşılmasının, apartman bahçesinde çocukların birbiriyle temas edecek şekilde oyun oynamasının anılan kısıtlamanın amacına aykırı olacağında tereddüt yoktur.



Amaç sosyal izolasyonu sağlamaktır. Bahçe, apartman girişi, merdiven gibi yerlerin ortak mülkiyete tabi olması, bir başka deyişle herkesin bu tür yerleri kullanma hakkına sahip olması, söz konusu yasağın bu alanlarda geçerli olmadığı anlamına gelmez" diyerek sokağa çıkma yasağının bahçe içinde geçerli olduğunu dile getirdi.



ÖZEL VİLLA VE MÜSTAKİL EV BAHÇESİ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KAPSAMINA GİRER Mİ?



Sosyal mesafenin sağlandığı ve sadece hane halkının kullanımına açık olan bahçeler bu kapsama girmiyor. Sadece toplu kullanıma açık olan ve diğer hanelerin ortak kullanımlarına konu olan bahçeler bu kapsamda değerlendiriliyor.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri