Apartman ve Site Yöneticileri Corana Virüsü Nedeni İle Hangi Tedbirleri Almakla Yükümlüdür?

Türkiye'de koranavirüs salgını hızla yayılmaya devam ederken apartman ve site yönetimleri de alınan tedbirleri arttırmaya başladı.

Türkiye'de koranavirüs salgını hızla yayılmaya devam ederken apartman ve site yönetimleri de alınan tedbirleri arttırmaya başladı. Pek çok site düzenli olarak dezenfekte işlemleri yaptırırken bazı apartmanlarda ise ücreti nedeni ile yapılan bu işlemler tartışma konusu oluyor. Peki, apartman yöneticileri korana virüs nedeni ile hangi önlemleri almakla yükümlü? Detaylar haberimizde...

Ne yazık ki Türkiye'de koranavirüs tanısı konulan toplam kişi sayısı dün itibari ile 10 bini aştı.



Salgının boyutlarının artması ile beraber alınması gereken önlemlerin de önemi artmış oldu. Pek çok kişinin evde karantina uygulamasına uyması nedeni ile apartmanlarda ve kalabalık sitelerde alınması gereken önlemler de araştırılmaya başlandı.



APARTMANLARDA VE SİTELERDE ALINMASI GEREKEN KORANAVİRÜS ÖNLEMLERİ NELERDİR, CORANA VİRÜSÜ İÇİN HANGİ ÖNLEMLER ALINMALI?



Öncelikle çok katlı binalarda sirkülasyonun fazla olması nedeni ile düzenli dezenfekte işlemleri yapılmalıdır.





Binanın ortak kullanım alanları arasında yer alan mediven ve asansör temizliği çok önemlidir. Asansör düğmeleri, merdiven kolları düzenli olarak apartman görevlisi tarafından maske ve eldiven kullanımı ile kendi sağlığını güvence altına alarak dezenfektan temizlik malzemeleri ile düzenli olarak yapılmalıdır.



Apartmanda ve sitede yüzme havuzu, kapalı spor salonu gibi ortak kullanım alanına açık alanlar bulunuyorsa derhal kapatılmalı, belediyeler tarafından ikinci bir karar çıkana kadar asla bu tip kapalı alanlarda insanların toplanmasına izin verilmemelidir.



Apartmanların ortak kullanım alanlarına mümkünse dezefektan el jelleri konulmalı, yazılı bilgilendirme notları ile bu konuda apartman sakinlerine bilgi verilmeli, bu jellerin kullanımı istenmelidir. Örneğin asansör kapılarının yanına asılan bu jeller kullanıldıktan sonra asansör çağır düğmesine basılması talep edilmelidir.





Pek çok kişinin evde karantina nedeni ile artık nerede ise tüm zamanını evinde geçirmesi, çocukların okula gitmediği ve dışarı çıkmadığı için enerjisini atamadığı ve bazı kişilerin evden çalışma zorunluluğu bulunması gibi nedenlerle binalarda ses ve gürültü şikayetleri de yoğun şekilde arttı.



Apartman yöneticilerinin bu konuda yeni kurallar belirlemesi de bazı durumlarda gerekebilmektedir. Örneğin artık herkesin evde olması nedeni ile saat 10:00'dan daha erken bir saatte elektrik süpürgesinin çalıştırılmaması, balkondan belirli bir saatte halı silkelenmesine izin verilmesi ve bu konuda sınırlamalar getirilmesi, gürültü konusunda ise daha hassas davranılmasının istenmesi alınabilecek önlemler arasında bulunmaktadır.



İnsanların kapalı ortamda uzun süre kalması, ailelerin daha önce hiç yaşamadıkları bir deneyimi yaşamaları, insanların koranavirüs nedeni ile hem sağlık hem de ekonomik açıdan yoğun endişeler yaşaması ne yazık ki toplum olarak sinirlerin gerilmesine de neden oldu.



Bu sebeple komşuluk ilişkilerini mümkün olduğunca iyi tutmaya çalışarak, karşılıklı hoşgöre ve empati ile bu sürecin atlatılması gerektiği unutulmamalı, hem apartman yöneticilerine hem de komşulara karşı daha nazik davranılmaya çalışılmalıdır.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri