Apartman Yönetim Planı İle Evde Kedi Köpek Besleyen Kişiler Evlerinden Olabilir! Apartmanda Hayvan Beslemek Yasak Mı, Konuttan Tahliye Kararı Çıkabilir Mi?

Özellikle de korana virüs salgın döneminde insanların evlerinde kapalı kalmaları evcil hayvanlara olan ilgiyi arttırırken ne yazık ki apartmanlarda ve site yönetimlerinde de tartışmalar yaşanmasına neden oluyor.

Özellikle de korana virüs salgın döneminde insanların evlerinde kapalı kalmaları evcil hayvanlara olan ilgiyi arttırırken ne yazık ki apartmanlarda ve site yönetimlerinde de tartışmalar yaşanmasına neden oluyor. Özellikle de evde uzun süre yalnız kalan köpeklerin havlama şikayetleri olurken ne yazık ki bazen hiç sesi çıkmayan ve temizlik sorunu yaratmayan hayvanlar dahi şikayet konusu olabiliyor. Peki, apartmanda kedi köpek, evcil hayvan beslemek yasak mı?

Apartmanlarda evcil hayvan beslenmesi tartışma konusu olmaya devam ederken konu hakkında hayvanseverler ile bina sakinleri arasında çeşitli sorunlar yaşanıyor.



APARTMANDA KEDİ KÖPEK BESLEMEK YASAK MI, BİNADA EVCİL HAYVAN BAKILIR MI?



Konu hakkında yaşanan çok sayıda sorun ve şikayet bulunurken hayvanseverler ile bina sakinleri arasında kedi köpek beslemek konusunda yoğun tartışmalar yaşınıyor.



Gelen soruları yanıtlayan Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı ve avukat Ali Güvenç Kiraz binada kedi köpek beslemek konusunda hayvanseverlerin mutlaka yönetim planını incelemesi gerekteğini dile getirdi.



Evinde evcil hayvan beslemek isteyen kişilerin el satın almadan ya da kiralamadan yani taşınmadan önce mutlaka yönetim planı maddelerini incelemesi gerektiğini belirten Kiraz "Yönetim planlarında aidat dışında hayvan beslemek gibi konular da düzenlenir. Örneğin köpeğiniz var. Yeni bir eve kiracı olarak taşındınız. Yönetim planını incelemediniz. Yönetim planında ‘Hayvan beslenemez’ yazıyorsa, besleyemezsiniz. Rahatsız olduğunu söyleyen komşularınızdan birinin ihtarı üzerine kira akdiniz feshedilir, köpeğinizle birlikte daireden tahliye edilirsiniz" uyarısında bulundu.



Yani yönetim planı maddeleri arasına çoğunluk kararı ile "Hayvan Beslenemez" ibaresi eklendiği anda ne yazık ki o apartmanda oturan kişilerin kedi ve köpek dahil olmak üzere evcil hayvan beslemelerine izin verilmiyor.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri