Apartmanda Halı Çırpma Kavgası! Balkondan Halı Silkelemek Yasak Mı?

Apartmanlarda sık sık tartışmalara neden olan halı silkelemek yasaklanmalı mı sorusu tartışılmaya devam edilirken konu hakkında yeni bir kavga İstanbul'da yaşandı. Önce iki komşu arasında başlayan tartışma daha sonra diğer komşuların da kavgaya dahil olması ile mahalle kavgasına dönüştü. Peki, apartmanda halı silkelemek yasak mı, suç mu, cezası var mı?

Çok katlı binaların yaygınlaşması ile beraber komşuluk ilişkileri de her gün daha zor sınavlara tabi tutulmaya devam ediliyor. Özellikle de pandemi döneminde evde geçirilen zamanın artması ile komşuların çok daha fazla birbiri ile muhatap olduğu bu dönemde yaşanan kavgaların sayısında da büyük artış yaşandı.

Yaşanan kavgaların en önemli nedenleri olarak ise gürültü şikayeti ve halı silkeleme şikayetleri ilk sıralarda yer aldı. Üst katta oturan kişilerin halı çırpma ısrarlarından vazgeçmemesi ve konulan apartman kurallarını hiçe saymaları kavgaların sayısında artışa neden olurken bunların sonuncularından biri de İstanbul'da yaşandı.

APARTMANDA HALI SİLKELEME KAVGASI, GÜRÜLTÜ KAVGASINA DÖNÜŞTÜ, MAHALLE KARIŞTI!

İstanbul Bahçelievler semtinde bulunan bir binada iki komşu arasında halı silkeleme nedeni ile tartışma yaşandı. Kendisi aşağıda balkonunda otururken komşusunun üzerinden halı silkelemesine kızan kişinin bağırması üzerine üst komşusu ile arasında tartışma yaşandı. Sabah erken saatlerde yaşanan tartışma kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüşürken karşı binada oturan bir başka kişi ise erken saatlerde yapılan gürültüye sinirlenerek kavgaya müdahil oldu.

Komşuların kavgası kısa sürede daha da hararetlenerek sokağa taştı. Tarafların birbirlerine yumruklarla saldırdığı kavga diğer mahalle sakinlerinin araya girmesi ile zorlukla ayrıldı ve komşular evlerine çıkarıldı.

HALI SİLKELEMEK YASAK MI?

Kanunen halı silkelemeyi yasaklayan bir madde bulunmamakla beraber bir komşunun diğerini rahatsız etmesi suç olarak kabul ediliyor. Yine bu sorunu yaşayan apartmanlarda apartman yönetimleri çoğunluğu sağlamaları durumunda apartman yönetimi olarak halı silkelmeyi yasaklama hakkına da sahip bulunuyorlar.

Yönetim defterine alınan kararın işlenmesi yeterli oluyor. Halı çırpmak tamamen yasaklanabileceği gibi yine haftanın belirli bir günü ve saatinde de halı çırpmaya izin verilmesi gibi alternatif çözüm önerileri de bulunuyor.

Emlak Haberleri Haberleri