Apartmanda Halı Silkelemek ve Kedi Beslemek Kavgaya Neden Oldu

Apartmanlarda özellikle de alt katlarda yaşayanların kabusu haline gelen halı silkelemek İstanbul'da iki komşuyu mahkemelik etti.

Apartmanlarda özellikle de alt katlarda yaşayanların kabusu haline gelen halı silkelemek İstanbul'da iki komşuyu mahkemelik etti.

İstanbul'da Halı Silkeleme Kavgası Mahkemelik Oldu



İstanbul'da yaşanan olayda bayram hazırlığı için balkonunda yaprak sarması saran kadın üst komşusunun halı silkelemesi ile neye uğradığını şaşırdı. Üst katta oturan komşusunun beslediği hayvanların tüyleri olduğu gibi kendi balkonuna dökülen kadın ile üst komşu arasında büyük bir halı silkeleme kavgası yaşandı.



Hayvanları çok seven bu konuda bir dernek kurarak hayvan severliğini kanıtlayan kadın yaşanan olayın ardından alt komşusunun eşi ve iddialarına göre apartman görevlisi tarafından darp edildi. Üzeri kedi tüyü kaplı olan halıyı silkelediği iddia edilen kadın kendisini darp ettiğini iddia ettiği komşuları hakkında şikayetçi oldu. Peki, apartmanda halı silkelemek ve kedi beslemek serbest mi, cezası var mı?



Apartmanda Halı Silkelemek Serbest Mi?



Hayır, apartmanda halı silkelemek yasak olmakla beraber bu kurala uymayan kişilere para cezası da kesiliyor. Hatta 2016 yılında görülen davada halı silkeleyen apartman sakinine hapis cezası verilmişti. 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu’nun 18. maddesine göre apartmanda halı silkelemek ve komşuları rahatsız etmek yasal olarak suç olarak kabul edilmektedir. Bu nedenle sizi mağdur eden komşunuzu dava etme hakkınız bulunmaktadır. Bazı apartmanlar bu sorunu çözmek adına halı silkeleme günü belirlemekte ve o gün için buna izin vermektedir.



Apartmanda Kedi Beslemenin Cezası Var Mı?



Apartmanda kedi besleme kanunu ne yazık ki buna izin vermemektedir. Çünkü Site Yönetim Planında ortak alanlarda hayvan beslenemez maddesi bulunmakta olup bu da binalarda ve çok katlı apartmanlarda yaşayan kişilerin kedi beslemelerinin yasaklanması anlamına gelmektedir. Bina sakinlerinin şikayet etmesi durumunda hakkınızda yasal işlem yapılırken genelde kedilerin sessiz ve sakin havyanlar olması nedeni ile komşuluk ilişkileri içerisinde bir şikayet yaşanması söz konusu olmamaktadır.


Emlak Haberleri Haberleri