Apartmanda İşyeri Açmak İçin Muvafakatname Alınması Yeterli Mi?

İşyeri kiraları her geçen gün yükselirken bazı kişiler daha ucuz ve merkezi konumda olması nedeni ile apartmanda işyeri açmak istemektedir.

Son dönemde sitelerde ve apartmanlarda işyeri sayıları her geçen gün artmaya devam ediyor. Normal kira fiyatları ile kıyaslandığında çok daha düşük fiyatlarla tutulması nedeni ile apartmanda işyeri açmak daha popüler hale gelirken ancak bunun için belirli kriterlere uyulması gerekiyor.

Bir sitede ya da apartmanda işyeri açmak isteyen kişilerin öncesinde mutlaka Kat Mülkiyeti Kanunu ile belirlenen kriterleri yerine getirmesi zorunludur. Toplu olarak yaşanan apartmanlarda ve sitelerde ortak yaşam alanlarını ilgilendiren yerlerde işyeri açabilmek adına diğer kat maliklerinden izin ve onay alınması gerekir.

APARTMANDA İŞYERİ AÇMAK MÜMKÜN MÜ?

Evet, diğer kat maliklerinin izin vermesi durumunda apartmanda işyeri açmak mümkündür. Burada açılacak olan işyerinin vasfı da önemlidir. Apartman dairesi büro, berber, kuaför ve pastane gibi daha küçük çaplı bir amaç için işyerine çevrilecekse tüm kat maliklerinden alınan muvafakatname ile işyeri açılması mümkündür.

Ancak apartman dairesi sinema, tiyatro, imalathane ve restoran gibi daha büyük çaplı ve geniş alanlı bir işyeri için kullanılacaksa bu durumda sadece muvafakatname yeterli olmaz ve bunun yanı sıra mutlaka Apartman Kurulu ya da site genel kurulu tarafından alınan oy birliği de istenmektedir. Amaç herkesi ilgilendiren böylesine önemli bir konuda genel oylama yapılarak karara alınmasını sağlamaktır.

APARTMANDA İŞYERİ AÇMAK İÇİN MUVAFAKATNAME ÖRNEĞİ NASIL DOLDURULUR?

İşyeri açmak için muvafakatname doldurulması zorunludur. Söz konusu muvafakatname örneği içerisinde binanın açık adresi, işyeri olacak dairenin numarası ve faaliyet gösterilecek olan konu yazıldıktan sonra her bağımsız bölüm sahibi daire numarası ile imza atılması yeterli olacaktır.

Emlak Haberleri Haberleri