Apartmanda Kedi, Köpek Beslemek Yasak Mı, Hayvan Beslemenin Cezası Var Mı? Site Yönetim Planı Uyarısı Geldi!

Özellikle de pandemi döneminde çok sayıda kişi çocuklarının evde sıkılmaması adına hayvan sahiplenmeyi tercih ederken süreçte bazı binalarda anlaşmazlıklar yaşanmaya başlandı.

Özellikle de pandemi döneminde çok sayıda kişi çocuklarının evde sıkılmaması adına hayvan sahiplenmeyi tercih ederken süreçte bazı binalarda anlaşmazlıklar yaşanmaya başlandı. Apartmanda kedi köpek beslemek yasak mı tartışmaları gündeme gelirken evde kedi köpek besleme yasağı olup olmadığı araştırılırken konu hakkında açıklama Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı ve avukat Ali Güvenç Kiraz'dan geldi. Apartmanda kedi beslenir mi, köpek beslemek yasak mı, kedi köpek beslenmesi cezası var mı, nereye şikayet edilir, apartmanda hayvan besleme kanunu var mı, yönetim planı ile sorun çözülebilir mi? Soruların yanıtları haberimizde...

Son dönemde korana virüs salgını nedeni ile apartmanlarda ve sitelerde geçirilen süreler artarken komşular arasında yaşanan anlaşmazlıklar da artış yaşandı.



Özellikle de apartmanlarda ve sitelerde kedi köpek besleme konusunda tartışmalar yaşanırken Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı ve avukat Ali Güvenç Kiraz evinde kedi köpek besleyen kişilere çok kritik bir uyarıda bulundu.



APARTMANDA KEDİ KÖPEK BESLEMEK KANUNEN YASAK MI, EVDE HAYVAN BESLENİR Mİ?



Son yıllarda insanların giderek yalnızlaşması evde evcil hayvan beslemek konusunda isteklerini arttırırken artan hayvan sevgisi ne yazık ki bazı tartışmaları da beraberinde getirdi.



Özellikle de çok katlı binalarda ve kalabalık sitelerde konu hakkında büyük tartışmalar yaşanırken ne yazık ki kedi köpek besleme konusunda da fikir ayrılıkları yaşanıyor. Tek yaşayan ve uzun süre çalışan kişilerin evde uzun süre bıraktıkları hayvanları yüksek ses nedeniyle komşularını rahatsız edebilirken bazı durumlarda ise hiç ses yapmayan ve evden çıkarılmayan kediler dahi şikayet konusu olabiliyor.



Evde hayvan beslemek konusunda çok sayıda evcil hayvan seçeneği bulunurken kanunen ise apartmanda kedi köpek beslemek hususu kat maliklerinin çoğunluk kararı ile almış olduğu yönetim planı ile belirlenmektedir.





APARTMAN YÖNETİM PLANI İLE EVCİL HAYVAN, KEDİ KÖPEK BESLEMEK YASAKLANIRSA EVİNİZDEN TAHLİYE EDİLEBİLİRSİNİZ!



Konu hakkında açıklamada bulunan Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı ve avukat Ali Güvenç Kiraz "Yönetim planlarında aidat dışında hayvan beslemek gibi konular da düzenlenir. Örneğin köpeğiniz var. Yeni bir eve kiracı olarak taşındınız. Yönetim planını incelemediniz.



Yönetim planında ‘Hayvan beslenemez’ yazıyorsa, besleyemezsiniz. Rahatsız olduğunu söyleyen komşularınızdan birinin ihtarı üzerine kira akdiniz feshedilir, köpeğinizle birlikte daireden tahliye edilirsiniz" diyerek evde kedi köpek besleme konusunda kiracıları ve ev sahiplerini uyardı.



APARTMAN / SİTE BAHÇESİNDE KEDİ, KÖPEK, HAYVAN BESLEMEK YASAKI MI?



Yine apartmanların ortak alanlarında da hayvan beslemek konusunda ne yazık ki aynı kurallar geçerlidir.



Oturulan apartman ya da site yönetimi tarafından alınan çoğunluk kararına göre yasak uygulanabilmektedir. Yasağa uymayan, beslediği hayvan sürekli olarak ses yaparak komşularını şikayet eden taşınmaz sahipleri alınan karar ile binadan tahliye edilebilir. Kat Mülkiyeti Yasasının 18 maddesi kapsamında davayı kiracılar da açabilmektedir.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri