Apartmanda Sakın Yapmayın! Kiracıysanız Evden Atılırsınız, Ev Sahibiyseniz Eviniz Mahkemece Satışa Çıkarılır

Apartmanda toplu halde yaşayan vatandaşların uymaları gereken kurallar var. Bu kurallar sürekli ihlal edilirse çok ağır yaptırımlar uygulanabilir. Gürültü de bu yaptırım sebeplerinden biri.

Kiracı da olsanız, kendi eviniz de olsa sürekli devam eden ihlaller yargıdan çok ağır yaptırımlar olarak geri dönebilir. Apartman içerisinde yaşanırken uyulması gereken kurallara uyulmadığı zaman ilgili yasal düzenlemeler sizleri hiç beklemediğiniz uygulamalarla karşı karşıya bırakabilir.

APARTMANDA SÜREKLİ GÜRÜLTÜYE NEDEN OLANLAR DİKKAT

Apartman veya site içerisinde yaşayanlar, ortak yaşam alanı içerisinde beraber yaşadıkları için uymaları gereken kurallar yasal koruma altında. Eğer komşuluk ilişkilerinde sorun yaşanırsa mağdur olan komşular yargı yoluna gidebilirler.

Apartmanlarda komşular arasında yaşanan en önemli sorunların başında ise gürültü geliyor. Gürültü komşuların tartışmasına hatta bazı durumlara kavgaya kadar gidebiliyor. Bir komşu sürekli gürültü yapıyorsa diğer komşular yargı yoluna giderek ortak yaşam alanından çıkarılması kararı aldırabiliyorlar. Ayrıca bu karar alınırken kişinin kiracı yada ev sahibi olması farketmiyor.

SULH MAHKEMESİNE BAŞVURU YAPILIR

Eğer komşulardan birisi sürekli gürültü yapıyor ve ortak yaşam alanında sorun oluşturuyorsa diğer komşuların Sulh Mahkemsine girip dava açma hakkı var.

Sulh Mahkemesine yapılacak şikayetlerin ardından mahkeme heyeti incelenecek ve karar verilecek. Karar aşamasında en önemli etmen ise şikayetlerin niteliği ve sürekli olup olmaması durumu olacak. Eğer sürekli bir sorun varsa o duruma göre karar verilir. Hakim tarafından verilen kararlar ilk olarak komşunun şikayet konusunu bir daha yapmamasına ve yaparsa maddi tazminat ödemesi yönünde olabilir.

BİR SONRAKİ AŞAMA İSTER EV İSTER KİRACI OLSUN TAHLİYE KARARI

Mahkeme heyetleri tarafından yine şikayetin niteliği, rahatsızlık oluşturan durumun sürekli olması ve diğer başka etmenlerin olması durumunda tahliye kararı alınabiliryor. Böyle bir durumda;

* Eğer şikayet edilen komşu kiracıysa kira sözleşmesi mahkemece sona erdirilip evi tahliye etmesi sağlanıyor.

* Eğer şikayet edilen ev sahibi ise bu sefer mahkemede o evin satışına kadar çeşitli yaptırımlar devreye girebiliyor.

Ayrıca mahkeme sürecinde dikkate alınan bir diğer durum komşunun istenmemesi oluyor. Eğer komşu diğer apartman sakinleri tarafından da istenmiyorsa ve haklı bir gerekçe varsa mahkeme heyeti tahliye kararı verebiliyor. Zaten haklı bir gerekçe olmadan komşular, yargı sürecini dahai başlatamazlar.

Emlak Haberleri Haberleri