Apartmanlarda Ve Sitelerde Adım Adım Kötü Komşudan Kurtulmanın Yolları

Apartmanlarda ve sitelerde rahatsızlık veren komşulardan kurtulmanın yolları merak ediliyor. İşte adım adım kötü komşudan kurtulmanın yolları...

Apartmanlarda ve sitelerde ortam yaşamın gereği komşular birbirlerinin haklarına saygı göstermek zorundadırlar. Kir komşu bir diğer komşusunu rahatsız edecek eylemlerde bulunmamak yükümlülüğüne sahiptir. Bazı komşuların çevreye verdikleri rahatsızlık ise katlanılamaz boyutlarda olabiliyor. Böyle bir durumda en özel yaşam alanlarında büyük bir sorunla karşı karşıya kalan apartman ve site sakinleri ne yapabileceklerini bilemiyorlar. Kötü komşuya karşı neler yapılabilir? İşte adım adım kötü komşudan kurtulmanın yolları...

KÖTÜ KOMŞUYA KARŞI İZLENİLEBİLECEK YOLLAR

Bir komşudan rahatsız olunduğunda nezaket elden bırakılmadan hareket edilmelidir. Öncelikle rahatsızlığa neden olan tavırın kasti olmayabileceği düşünülerek komşu uyarılmalıdır. Komşuya yapılan uyarı sorunu çözmezse o zaman devreye apartman veya site yönetimi sokulmalıdır. Apartman ya da site kuralları içeriisnde yönetimin bu sorunu çözmesi talep edilebilir. Yönetim de buradan hareketle rahatsızlık veren komşuya yazılı ihbarname gönderebilir.

Yönetimin çabaları ile komşunun rahatsızlık verme şeklindeki tavrı son bulmayabilir. Böyle bir durumda eğer bahsi geçen komşu kiracıysa ev sahibi ile iletişime geçerek kiracısının apartman kurallarına uymasını sağlaması talep edilebilir.

Tüm uyarılar işe yaramazsa o zaman kolluk kuvvetlerine komşunun şikayet edilmesi gerekmektedir. Böyle bir şikayette kötü komşuya idari para cezası kesilmektedir. Ayrıca bu ceza da katlamalı bir şekilde uygulanmaktadır.

Her yolu denemelerine rağmen kötü komşuyu yola getiremeyenlerin önlerinde tek seçenek dava açmak kalacaktır. Sulh hukuk mahkemesine başvurulur ve komşunun verdiği rahatsızlık bilirkişi incelemesi ile kanıtlanıp tedbir kararı verilir. Verilen tedbir kararına rağmen komşu rahatsızlık vermeyi sürdürürse savcılığa gidilerek huzur ve sükunu bozma suçundan şikayetçi olunabilir. Eğer deliller desteklerse komşu 3 aydan 1 yıla kadar ceza alabilir.

Adım adım tüm bu yolların denenmesine rağmen yine de sonuç alınamıyorsa o zaman yapacak tek çare kalıyor. Apartman veya site sakinleri birleşerek komşunun evini satın alarak kökten çözüm üretebilirler.

Emlak Haberleri Haberleri