Aralık Ayında Konut Fırsatları! Çok Sayıda Projede Onlarca Konut Satışta

Aralık ayında TOKİ Başkanlığı ve bazı konut firmaları yeni satış listelerini açıkladılar. Bu konut satışlarında çok sayıda özel olanağı bir arada sunan firmalar ve TOKİ müşterilerinin daha uygun koşullarda ev sahibi olmalarını amaçlıyorlar. İşte Aralık 2020 döneminin en önemli konut fırsatları.

Aralık ayında TOKİ Başkanlığı ve bazı konut firmaları yeni satış listelerini açıkladılar. Bu konut satışlarında çok sayıda özel olanağı bir arada sunan firmalar ve TOKİ müşterilerinin daha uygun koşullarda ev sahibi olmalarını amaçlıyorlar. İşte Aralık 2020 döneminin en önemli konut fırsatları.

Aralık ayında konut sahibi olmak isteyenler için konut firmaları, TOKİ yeni satış listelerini vatandaşlarla paylaştılar.



Yılın her ayı müşterilerine farklı özelliklerle konut satışı yapan firmaların yanında TOKİ Başkanlığı'da Aralık ayı döneminde iki farklı satış duyurusuyla girdi. Özellikle taksitle konut almak isteyenlere yönelik duyurulan satışlarda hem kuralı hemde kurasız açık satışlar bulunuyor.



KONUT FİRMALARININ ARALIK 2020 SATIŞLARI



Konut firmaları müşterilerine yılın her dönemi, o dönemin ekonomik durumlarına uygun özelliklerde konut satışıları yapmaktalar. Pandemi sürecinin etkisiyle kampanyalarında bazı özellikleri yenileyen konut firmaları ödeme koşullarını yenilediler.



Daha önce düşük vade ve uzun vadeli ödeme planları ile ön plana çıkan konut firmalarının konut satışları son dönemlerde 2 yıl ödemesiz dönem fırsatıyla sunuluyor. Bu tür kampanyalarda müşterilerin belli bir peşinat ödemesi ardından iki yıl sonra satış değerinin belli bir tutarı kadar ödeme ve geri kalan borcun taksitle ödenmesi imkankları sağlanıyor.



Söz konusu konut projelerinde sunulan faiz oranları Aralık 2020 döneminde çok sayıda firma için aynı olup yüzde 0.99 olarak uygulanıyor. Geri ödeme seçeneklerinde ise 120 ay vade ve 2 yıl ödemesiz dönem avantajları yer alıyor.





TOKİ'DEN ARALIK AYINA ÖZEL İKİ KONUT SATIŞI



TOKİ Başkanlığı Aralık ayında hem kurasız hemde açık artırmalı konut satışları yapıyor. Kurumun resmi sitesinden ilan ettiği konut satışlarında yer alan ayrıntılar satış detaylarına göre şu şekilde;



TOKİ 31 şehirde 133 konut satışı yapacak. Ödemeler yüzde 25 peşinat ve 120 ay vadeli olacak. Konut satışları 17 Aralık tarihinde ihale ile satılacak. İlana göre Ankara, Adana, Aksaray, Balıkesir, Batman, Bilecik, Bingöl, Bursa, Bolu, Çankırı, Çorum, Düzce, Hatay, Isparta, İzmir, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Kütahya, Manisa, Nevşehir, Niğde, Sakarya, Samsun, Sivas, Sinop, Şanlıurfa, Trabzon, Tokat ve Uşak illerinde konut satışı olacak.



TOKİ'nin açık kurasız konut satışları ise 4 şehirde devam ediyor. Başvuru önceliğine göre satılan bu konutlar 120 aydan 240 aya kadar vadeli olabiliyor. Ödemeler ise yüzde 12, yüzde 15 peşinat ve geri kalan tutarın taksitlle ödenmesi ile yapılıyor. Konut satışları Tokat, Çorum, Denizli ve Kırıkkale için devam ediyor.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri