Arazi Alırken Nelere Dikkat Etmeli? Arsa Yatırımı İçin En Uygun Yerler 2020!

Genç nüfusun varlığı ve şehirleşmenin önemi ile Türkiye'de arsa yatırımı da her geçen gün daha fazla kişi tarafından tercih ediliyor.

Genç nüfusun varlığı ve şehirleşmenin önemi ile Türkiye'de arsa yatırımı da her geçen gün daha fazla kişi tarafından tercih ediliyor. Geleceğe yatırım yapmak isteyen kişiler arazi ve arsa satın almak yöntemini tercih ederken arsa yatırımı için uygun yerler ve yatırım yaparken nelere dikkat edilmeli sorusu da öne çıkıyor. İşte merak edilen soruların yanıtları....

Arsa yatırımı Türkiye'de özellikle de uzun vadeli yatırım yapmak isteyen kişilerin bir numaralı tercihi olmaya başarıyor.



ARSA YATIRIMI YAPARKEN, ARAZİ ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?




  1. Arazi alırken aldığınız arsanın arazi mi, arsa mı, bağ mı, bahçe mi, tarla mı mutlaka soruşturulması gerekir. Çünkü bunların hepsi birbirinden farklıdır. Arsanın üzerine konut yapılırken tarlanın üzerinde sadec tarım yapılmasına izin verilir. Bahçede sadece meyve bahçe yerleştirilir. Bu nedenle tercihinize göre seçim yapmanız gerekir.
  2. İmar sınırları yine alınacak arazinin değerini belirler. Köy ve şehir imar sınırları içerisinde yer alan bağ, bağçe ve tarlaya ev yapılabilmektedir.
  3. Satın alacağınız taşınmazın mutlaka resmi kadastro yolu olup olmadığı araştırılmalıdır. Çıkmaz sokak, dere boşluğu gibi alanlar yol sanılmaktadır. Tapu ve Kadastro üzerinden bu taşınmaza ait yol olup olmadığı mutlaka incelenmelidir.
  4. Tapuda mutlaka haciz var mı, ipotek var mı, kısıtlama var mı, müşterek tapu mu ve hisseli tapu mu mutlaka sorun. Müşterek tapulu olan taşınmazlarda ortaklar arasında sorunlar yaşanabildiği için daha temkinli davranın.


ARSA YATIRIMI İÇİN EN UYGUN YERLER 2020!



Yaşadığınız şehirde en uygun yerleri belirlemek için yapılacak projeleri takip etmeniz gerekir. Örneğin İstanbul'da 3. köprü, 3. havalimanı ve Kuzey Marmara Otoyolu projelerinin geçiş güzergahında yer alan arsalar yatırım için uygun bulunmaktadır.



Yaşadığınız şehirde şehrin gelişmekte olan bölgelerini takip edin. Büyüyen bir şehirse bu şehrin gelişmekte olan bölgelerini tercih edin ve yatırımınızı buna göre şekillendirin.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri