Arsa Fiyatlarına Nükleer Santral Zammı! 100 Bin Liralık Arsa 400 Bin TL Olacak

Türkiye'nin en mutlu şehirleri arasında yer alan Sinop yapılması planlanan nükleer santral projesi ile yeniden gündeme geldi.

Türkiye'nin en mutlu şehirleri arasında yer alan Sinop yapılması planlanan nükleer santral projesi ile yeniden gündeme geldi. Sinop Nükleer Santrali son durum 2020 gelişmeleri yakından takip edilirken projenin ÇED raporunun onaylanacağı yönündeki haberler bile bölgedeki arsa fiyatlarını uçurdu. 100 bin liraya satılan arsaların satış fiyatı pandemi döneminin de etkisi ile yüzde 100 zamlanırken yeni zamların gelebileceği belirtiliyor.

Türkiye nükleer santral yatırımlarına hız vermeye devam ederken nükleer santral yapılacak iller arasında yer alan Sinop için yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.



Sinop Nükleer Enerji Santrali projesi kapsamında ÇED olumlu raporu onayı iddiası bile bölgedeki arsa fiyatlarını uçurmaya yetti. Sinop'ta arsa fiyatları pandemi döneminde yüzde 100 zamlanırken gelen ÇED raporu söylentileri ile fiyatlarda yeni yükseliş trendi başladı.



SİNOP NÜKLEER SANTRALİ SON DURUMU 2020



Nükleer santrali için şu an ÇED raporu beklenirken bölgede ÇED raporunun Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onay aşamasında olduğu söylentileri bile yeterli oldu.



Konu hakkında açıklam yapan bölgenin deneyimli emlakçılarından Hikmet Ergül "Nükleer santral ÇED raporunun onaylandığına dair haberler yavaş yavaş geliyor. Yani dedikodu şeklinde geliyor, tam belirli bir şey yok ama tabii bu durum biraz da resmiyete dökülürse bundan dolayı da fiyat artışı olacağını düşünüyoruz.



Önceden 1 dönüm yer 100 bin liraysa şimdi 200 bin lira oldu. Nükleer santralden sonra belki bu fiyat 400 bin liraya kadar çıkabilir. Bunun endişesini de yaşıyoruz" diyerek fiyatlara yeni zam dalgası beklediklerini duyurdu.



Korona virüs salgını döneminde arsa fiyatlarına zam üstüne zam geldiğini belirten Ergül Sinop'un son derece doğal bir yaşam sunması nedeni ile talebin arttığını özellikle de kalabalık şehirlerden kaçan kişilerin yoğun talepleri olduğunu dile getirdi.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri