Arsa konut yatırımcılarının gözde adresi belli oldu

Taşınmaz fiyatlarının bir hayli artması sonrası yatırım tercihlerinde de değişiklikler meydana geldi. Konut yatırımı yapmak isteyenlerle ilgili dikkati çeken bir değerlendirme ortaya çıkarken yatırımcının gözdesi olan şehir de belli oldu.

Türkiye'de taşınmaz fiyatlarında pandemi dönemi sonrası ciddi bir artış yaşandı. Pandemi ile beraber artış gösteren taşınmaz fiyatlarının ardından artan enflasyon da konut sahibi olmayı hayli zorlaştırdı. Konut fiyatlarının artması ile beraber kredi faizlerindeki yükseliş de vatandaşın nakit ihtiyacını karşılayamamasına neden olurken yatırım tercihleri de değişti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz artışları sonrası faizi yüzde 50 seviyesinde sabit tutarken arsa ve ev fiyatlarının kent merkezlerine göre daha uygun olduğu bir kente olan ilginin arttığı ifade edildi.

YATIRIMCININ İLK TERCİHİ ARSA, ARSADA İLK TERCİH İZNİK

Bursa’nın İznik ilçesi yatırımcıların gözdesi haline geldi. Tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra uygun fiyatlı arsa ve konut satışlarının yapılmasıyla da vatandaşların yatırım yapmak için tercih ettiği bir ilçe haline gelen İznik, Bursa dışından da pek çok yatırımının gözdesi haline geldi.

İznik, gayrimenkul sektörü temsilcilerinin değerlendirmesine göre çevresindeki büyük illere de yakınlığı nedeniyle özellikle son dönemde emeklilerin yaşamak için tercih ettiği bir ilçe olarak öne çıkıyor. Pek çok ile yakın konumda olan İznik'e olan ilgi artarken göl kıyısında bulunan İznik, yeşili ve maviyi buluşturması nedeniyle yatırımın en sık yapıldığı ilçeler arasına girdi.

Emlak Haberleri Haberleri