Arsa tapusu olanlara devletten 200000 TL hibe para yardımı yapılacak kendi evini kendisi yapanlar alacak!

Devletin barınma yardımları tüm hızı ile devam ederken bu yardımlardan biride arsa tapusu olanlara yönelik açıklandı. Kendi arsası olan kişilere devletten hibe para yardımı yapılacak.

Sosyal yardım destek miktarları enflasyonda yaşanan yükseliş nedeniyle arttırılırken aynı zamanda geçim derdi yaşayan vatandaşlara yönelik olarak yeni destek paketleri de devreye alınmıştı. Bu yardım paketlerinden biri de barınma sorunu yaşayan ihtiyaç sahibi kişilere yönelik olarak açıklanmıştı. 

Devlet dar gelirli vatandaşlara Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü üzerinden yapılan açıklamada barınma yardımı olarak ödenen betonarme ev yapımı yardımı, prefabrik ev yardımı ve tadilat yardımı için ödenen hibe para yardımları rekor seviyede arttırıldı Yapılan destek ödemleri kapsamında ödenen rakamlar arttırıldı. 

DEVLETİN BARINMA YARDIMLARI KASIM 2022!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada "3294 sayılı Kanun kapsamında olan ihtiyaç sahibi vatandaşlardan oturulamayacak derecede eski, bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşayanlara temel ve zaruri ihtiyaçlarından olan barınma ihtiyaçlarının karşılanması için ev yapım yardımı, prefabrik ev yapım yardımı yapılmaktadır. Ayrıca afet olayları sonrasında da ev eşyası alımı için ayni veya nakdi olarak yardım yapılmaktadır" denilerek barınma yardımları yapıldığı ilan edildi. 

BETONARME EV YAPIMI YARDIMI NEDİR, HİBE PARA NASIL ALINIR?

Evi oturulamayacak derecede eski ve bakımsız olan kişilere yönelik devlet barınma yardımı olarak betonarme ev yapım yardımı olarak 200 bin liraya kadar destek parası ödemesi yapmaktadır. Yardımdan almak için gelir şartı uygulanmakta olup betonarme evin üzerine yapılacak olan arsa tapusunun yardım başvurusu yapan kişiye ait olması ve tam hisseli tapuya haiz olunması şartı da yer almaktadır. Gelirde asgari ücret şartı aranmakta olup hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az olmalıdır. 2022 yılı için gelir şartı 5 bin 500 TL olan asgari ücret üzerinden hesaplanmakta olup 1.833,45-TL olarak uygulanmaktadır. 

Emlak Haberleri Haberleri