Arsa Yatırım Danışmanı Açıkladı: Arsa Yatırımı Nasıl Yapılır, Karlı Mı, Önerileri Neler?

Özellikle de korona virüs salgını sonrası çok daha fazla kişi tarafından tercih edilen arsa yatırımı pandeminin parlayan yıldızı olmaya devam ediyor.

Özellikle de korona virüs salgını sonrası çok daha fazla kişi tarafından tercih edilen arsa yatırımı pandeminin parlayan yıldızı olmaya devam ediyor. Arsa yatırımı yapmak isteyen kişilerin sayıları hızla artarken yoğun talep sonrası arsa fiyatları da rekor oranda zamlandı. Peki, doğru arsa yatırımı nasıl yapılır, arsa yatırımı karlı mı, arsa yatırımı tavsiyeleri nelerdir, arsa yatırımı yaparken nelere dikkat edilmeli? Soruların yanıtları haberimizde...

Arsa yatırımı her geçen gün daha fazla kişi tarafından tercih edilirken gelen yoğun talep üzerine arsa fiyatları da rekor oranda zamlandı. Bazı bölgelerde arsa fiyatlarına yüzde 200 oranında rekor zamlar gelirken arsa yatırımı yapmak isteyen kişiler için de bu fiyat artışları daha temkinli davranma zorunluluğu getirdi.



Uzun vadede yüksek getirili bir arsa yatırımı yapmak isteyen kişilere ise yatırım uzmanlarından özel tavsiyeler geldi. Peki, arsa yatırımı yaparken nelere dikkat edilmelidir, arsa yatırımı karlı mı, arsa yatırımı önerileri neler, başarılı arsa yatırımı nasıl olmalı?



ARSA YATIRIMI YAPARKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?



Türkiye'nin en büyük online ilan siteleri arasında yer alan Endeksa arsa yatırımı yapmak isteyen kişiler için önemli dikkat edilecek hususları sıraladı. İşte başarılı arsa yatırımı için dikkat edilmesi gerekenler;




  • Arsanın toplam büyüklüğü,

  • Arsanın mülkiyet payı ve yapısı,

  • Satın alınmak istenan arsanın lokasyonu, konumu, ulaşım imkanları ve çevre gelişimi,

  • Arsa yatırımı yapılacak olan bölgenin gelişim potansiyeli,

  • Arsanın topografyası, boyutu, zemin durumu ve biçimi,

  • İmar durumu,

  • Bölgenin imar planları ile arsa üzerindeki etkileri,

  • Üzerinde arazi kısıtı olup olmadığı.



ARSA YATIRIMI YAPMADAN ÖNCE BUNLARA DİKKAT!



Kesinlikle arsa yatırımı yapmadan önce mutlaka arsayı yerinde görün ve tapu bilgileri lie karşılaştırma yapın. Arsanın zeminini inceleyin, imar durumunu araştırın. İmar planı hazır olan arsaları tercih edin, imar planı yok ise belediyenin imar planı hakkındaki durumunu sorgulayın.



Tapu müdürlüğüne giderek mutlaka arsanın mülkiyet haklarını sınırlayacak bir düzenleme ihtimali olup olmadığ konusunda bilgi edinin. Emlak vergisi borcu olup olmadığını öğrenin.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri