Arsa Yatırımı Yapmak İsteyenler Dikkat! NEF 2022'de 4 Yeni Arsa Projesi İle Sahneye Çıkacak!

Arsa yatırımı olanağı sunan NEF’in Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur bu yolla yatırımcıların kazançlarını katladıklarını söyledi. NEF’in yeni arsa yatırımları yapacağı açıklandı.

Türk gayrimenkul sektörü küresel çapta ses getirmeye devam ediyor. Dev inşaat firmaları yurt içinde olduğu kadar yurt dışında da çok önemli projelere imza atıyorlar. Bu alanda faaliyet gösteren inşaat şirketlerinden olan NEF’in Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur da konuya dair önemli açıklamalarda bulundu.

NEF’in sektörün uluslararası markası olmayı amaçladığını söyleyen Erden Timur, “Gayrimenkulde fabrikasyon üretimi hedefliyoruz. Gidip yerinde monte edeceğimiz bir sistem geliştiriyoruz. Pandemiden dolayı yurt dışındaki projelere biraz ara vermek zorunda kaldık. Bu sürede de boş durmadık ve NEF Arsa’ya yöneldik. Bizim asıl işimiz arsa değil konuttur. Bu ilkemizden vazgeçmeyeceğiz. Ancak NEF Arsa’yı da geliştirmeye devam edeceğiz.” dedi.

2022'DE 4 YENİ ARSA PROJESİ

NEF Arsa’nın önemli seviyelere ulaştığını söyleyen Erden Timur, “2021 yılında NEF’in 3,5 Milyar TL’lik toplam cirosu oldu. Bunun yüzde 25’i NEF Arsa’dan geldi. 2022 ciromuzdaki NEF Arsa payının artmasını hedefliyoruz. Bugüne kadar Marmara, Ege ve İç Anadolu Bölgesi olmak üzere 27 milyon metrekareye yakın imarlı arsa geliştirdik. 2022 yılında da Marmara ve Ege Bölgesi şehirleri ile Ankara’da en az 4 yeni arsa projesini duyuracağız. NEF Arsa için bu yıl 3,4 Milyar TL’lik yeni yatırım planlamamız var.” ifadelerini kullandı.

NEF ARSA PROJELERİ

NEF Arsa projesini değerlendiren Erden Timur, “100 Bin TL’ye, 200 Bin TL’ye arsa alıyorsunuz. Taksitle bu arsaları alabiliyorsunuz ama artık insanlar arsa alamıyorlar. Çünkü kurumsal olarak arsa projesi geliştirip satan yok. Biz NEF olarak gidip arsayı satın alıyoruz. Bu arsanın parselizasyonunu yapıyoruz ve yolunu, altyapısını, elektrik ve su tesisatlarını da yapmayı taahhüt ediyoruz.” dedi.

KONUTTA BALON VAR MI?

Konut piyasası hakkında da bir değerlendirme yapan Erden Timur, “Konut geliştirilirken arsa maliyetleri çok önemli bir miktar tutuyor. Konut maliyetlerinin yüzde 76’sı arsa ve vergiye gidiyor. Kalanıyla da arsa finanse ediliyor. Konut fiyatlarında 7 yıldır balon var deniliyor. Ancak bunun tam tersine fiyatlar sürekli artıyor. Türkiye’de her sene 700 Bin – 800 bin adet konut üretilmesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri