Artan İnşaat Maliyetleri Corana Virüs İle Birleşti, İnşaat ve Gayrimenkul Sektörünün Yükü Arttı!

2018 yılında yaşanan dolar krizi sonrasında hızla artan inşaat maliyet endeksleri konut satış rakamlarının bir türlü istenen seviyeye çekilememesi sonrasında fiyatlara yansıtılmamıştı.

2018 yılında yaşanan dolar krizi sonrasında hızla artan inşaat maliyet endeksleri konut satış rakamlarının bir türlü istenen seviyeye çekilememesi sonrasında fiyatlara yansıtılmamıştı. Stok satışlar yapıldığı için inşaat sektörü artan maliyete rağmen eski fiyatlarla konut satmaya devam ederken üzerine gelen korona virüs salgını sektörü bir kere daha darboğaza soktu. Detaylar haberimizde...

Türk ekonomisinin lokomotif sektörleri arasında yer alan, beyaz eşya, mobilya ve inşaat malzemeleri gibi çok sayıda alt sektörü de besleyen inşaat sektörü ne yazık ki yine kötü günler geçirmeye başladı.



CORANA VİRÜS SONRASI ARTAN KONUT SATIŞLARI YİNE AZALDI!



2018 yılında yaşanan kur krizi ve sonrasında gelen ekonomik kriz ile büyük darbe alan, 2019 yılının ikinci yarısı itibari ile gelen konut kredisi faiz indirimi hamlesi sonrası yeniden adeta can bulan gayrimenkul sektörü ne yazık ki bu sefer de corana virüs şoku ile sarsıldı.



Devlet bankaları arasında yer alan Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından 1 Ocak 2020 tarihi itibari ile başlatılan sıfır konutlara özel 0.79 konut kredisi kampanyası sonrası sektör 2020 yılına çok iyi bir başlangıç yapmış, tüm yılların en iyi satış rakamı elde edilmişti.



NİSAN AYINDA KONUT SATIŞ RAKAMLARI YÜZDE 61 ORANINDA DÜŞTÜ!



Ancak sonrasında baş gösteren korana virüs salgını ve beraberinde gelen ekonomik belirsizlik ne yazık ki konut satışlarına da sirayet etti. Mart ayını nispi bir düşüşle kapatan konut satış rakamları Nisan ayında ise büyük kan kaybı yaşadı.



TÜİK tarafından açıklanan satış rakamlarına göre Türkiye'de corana virüs salgını nedeni ile alınan karantina tedbirlerinin sertleştiği Nisan ayında konut satış rakamları bir önceki aya oranla yüzde 61,78 oranında düşüş gösterdi ve 69 bin 819 adet ile sınırlı kaldı.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri