Artan Konut Fiyatları Sonrası Bağcılar'dan Ev Satıp Miami'den Ev Almak Mümkün

Vatandaş konut fiyatlarındaki artıştan şikayetçi. Fiyatların artması ile de trajikomik olaylar yaşanmaya başlandı. Bağcılar'da evi olan biri, buradaki evini satıp Miami'den ev alabiliyor artık.

Konut piyasasında fiyat artışları devam ediyor. 2021 yılından bu zamana kadar daire fiyatlarında büyük oranda artış yaşandı. En ucuz konutlar milyon liralara ulaştı neredeyse. Birikimlerini korumak, yatırım amacıyla konut almak isteyenler fiyat artışları nedeniyle bu planlarını gerçekleştiremiyor. Daha uygun fiyatlı olan arsalar, konut alamayan vatandaşlar için alternatif olmaya başladı.

Son 1 yıl içerisinde vatandaşın alım gücü de hızla düşüyor. Özellikler 2022 yılının ilk aylarından beri ev almak da araba almak da hayal oldu. Dünya genelince maliyet ve hammadde fiyatlarının artması, yurt içinde de enflasyonun etkisi, yabancıların oluşturduğu piyasa ve fırsatçılık ev alma hayallerini örseliyor. Enflasyon artışı nedeniyle gayrimenkuller de yatırım aracına dönüşmeye başladı. Konut fiyatlarındaki en büyük artışın nedeni de uzmanlar tarafından bu şekilde yorumlanıyor.

BAĞCILAR'DAN EV SATIP MİAMİ'DEN EV ALMAK MÜMKÜN HALE GELDİ

Fiyatlardaki ciddi oranda meydana gelen artış sonrasında Bağcılar'da evi olan biri, buradaki evini satıp Miami'den ev alabilecek duruma geldi. Bağcılar'da değeri 6.500.000 TL yani 430 bin dolar olan evi satıp Miami'den müstakil ev ya da yine benzer bir daire alarak kar elde etmek bile mümkün. Bağcılar'daki evi satıp Miami'den ev alan kişinin cebine para bile kalıyor. Üstelik Miami'de peşin para ile ev almak istenildiğinde en az oranında da indirim yapılıyor. Peşin para ile ev satışları Miami'de daha çok tercih ediliyor.

Üstelik Miami'de bulunan evler satın alındığında arazisi de alınmış oluyor. Evin altından petrol çıkması durumunda hiçbir hak iddia edilemeyişi dışında olumsuz bir yönü de bulunmuyor.

Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri