Artvin Şavşat'ta Bulunan Ve Milli Park Olan Karagöl'ün Kenarında Yapılan Bina Tartışma Yarattı!

Artvin'in Şavşat ilçesinde yer alan ve Milli Park olan Karagöl'ün kenarında betonarme bir yapının yükselmesi büyük tepkilere yol açtı.

Artvin'in Şavşat ilçesinde yer alan ve Milli Park olan Karagöl'ün kenarında betonarme bir yapının yükselmesi büyük tepkilere yol açtı. Kartpostallık bir görüntüsü olan Karagöl'ün kenarında görüntü kirliliği yapan inşaat için Rize Milli Parklar Bölge Müdürlüğü'nden bir açıklama yapıldı.

Türkiye'nin önemli doğal güzelliklerinden birisi de Artvin'in Şavşat ilçesinde yer alan Karagöl hakkında son günlerde bir fotoğraf özellikle sosyal medyada yayılmaya başladı. İlgili fotoğrafa göre aynı zamanda Milli Park olan Karagöl'ün kenarında betonarme bir bina yükseliyordu.



KARAGÖL'ÜN KENARINDAKİ İNŞAAT TEPKİ ÇEKTİ



Kartpostallık bir görüntüsü olan Karagöl'ün hemen kenarında yapımı halen devam eden betonarme bina büyük bir tepkiyle karşılandı. Yoğun tepkiler neticesinde Rize Milli Parklar Bölge Müdürlüğü bir açıklama yapmak zorunda kaldı.



RİZEMİLLİ PARKLAR BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ AÇIKLAMA YAPTI



Yapılan açıklamaya göre Karagöl'ün hemen kenarında inşaatı devam eden binanın misafirhane olacağı belirtildi. Daha önce Karagöl kenarında yine misafirhanenin olduğu ve bu misafirhanenin eskimesi nedeniyle yenisinin yapımına başlandığı belirtildi.



Rize Milli Parklar Bölge Müdürlüğü açıklamasında ilgili fotoğrafın yanlış yorumlandığını belirtilerek inşaat tamamen bittiğinde binanın tümü ahşapla kaplanarak doğaya uygun bir görüntü oluşturulacağı ifade edili.



MİLLİ PARKLARDA ASLOLAN KORUMADIR



Konuyla alakalı olarak Doğal Ve Tarihi Değerleri Koruma Derneği Başkanı Doç. Dr. Coşkun Erüz bir açıklama yaparak, “Koruma alanlarında yapılan binaların korunan alanları kısa ya da uzun vadede tahrip etmesi kaçınılmazdır. Milli Parklarda aslolan turizm değil korumadır.” dedi.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri