Asansörlü Binalarda Oturanlar Dikkat! Para Cezası Yargıtay Tarafından Onaylandı

İstanbul'da yaşanan bir olayda asansörde yararlanan bir vatandaşın açtığı dava bina yöneticisi ile asansör firmasının para cezası almasına neden oldu. Tüm ev sahibi, kiracı ilgilendiren o karar.

Bina yöneticilerinin sorumluluk alanlarına ilişkin yeni bir karar çıktı. Yargıtay tarafından onaylanan karar kapsamında apartman yönetici para cezasına çarptırıldı. İşte kitleleri ilgilendiren emsal niteliğinde ki o karar.

YARGITAY ONAYLADI APARTMAN YÖNETİCİ PARA CEZASI ÖDEYECEK

Meydana gelen olayda; 3 kişi bir apartmana kiralık daire bakmak için geldiler. Binada asansöre binan vatandaşlar, asansörün düşmesi nedeniyle çeştili yerlerinden yaralandılar. Yaralı vatandaşlar düşmelerine neden olan asansör nedeniyle apartman yöneticisi ve ilgili firmadan şikayetçi oldular. Asliye Ceza Mahkemesine giden vatandaşlar olayı yargıya taşıdılar. Yargıya taşınan asansörde yapılan ilk incemelerde, yapılması gereken bakımın yapılmadığı öğrenildi. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen dava daha sonra karara bağlandı.

Alınan karara göre apartman yöneticisi ile periyodik bakımı üstlenen Asansör firmasının sahibi ‘Taksirle birden çok kişinin yaralanmasına sebep olmak’ suçundan hapis cezası aldılar. Haklarında hapis kararı verilen kişiler ise karara itiraz ettiler ve konu Yargıtay 12. Ceza Dairesine geldi. Yargıtay'da olaya dair emsal niteliğinde bir karara imza attı. Yargıtay 12. Ceza Dairesi asansör firması sahibi ile yönetici hakkında verilen hapis cezasının adli para cezasına çevrilmesine karar verdi. Bu karar ile yönetici ve asansör firması sahibine verilen hükümler onaylanmış oldu.

Sanıklara verilen 225 günlük hapis cezası için sanıklar bir gün karşılığı adli para cezasının takdiren 30 TL toplam ise 6.750 TL adli para cezası olarak uygulanacak.

Emlak Haberleri Haberleri