Ataşehir Belediyesi'nden İhaleyle Uygun Fiyata 3 Yıllık Kiralık Daireler!

Mülkiyeti İstanbul Ataşehir Belediyesi'nde bulunan 14 adet dairenin ihale yoluyla kiralanacağı açıklandı.

Mülkiyeti İstanbul Ataşehir Belediyesi'nde bulunan 14 adet dairenin ihale yoluyla kiralanacağı açıklandı. Bugün yayımlanan resmi ilana göre ihaleyi kazananlar dairelerin 3 yıllık kiralama hakkını elde edecekler. İşte ihalenin detayları...

Türkiye'de belediyeler tarafından gayrimenkullerin satış ve kiralama ihaleleri devam ediyor. İstanbul Ataşehir Belediyesi bugün resmi bir ilan yayınlayarak belediye mülkiyetinde olan 14 adet dairenin kiralanması için ihale yapılacağını duyurdu.



KİRALIK 14 DAİRE!



Kiralanacak olan 14 adet dairenin tamamnının Atatürk Mahallesi Atapark Caddesi'nde olduğu bildirildi. Bu dairelerin hepsinin 90 metrekare büyüklüğünde olduğu açıklandı. Açık arttırma usulü ile yapılacak ihale ile dairelerin kiralama hakları ihale kazanana devredilecek. Ancak bu hakkın devredilmesi mümkün olmayacak.



BEDELLER AÇIKLANDI!



Ataşehir Belediyesi kiralanacak daireler için muhammen bedelleri ve geçici teminat bedellerini de açıkladı. Buna göre dairelerin muhammen bedelleri 1.500 TL ile 1.625 TL arasında değişiyor. Geçici teminat bedelleri ise 1.620 TL ile 1.755 TL arasında değişen miktarlarda açıklandı.



İHALE TARİHİ VE YERİ



Kiralık dairelerin ihalesine katılmak isteyen gerçek veya tüzel kişiler ihale tarihinden 5 gün öncesine kadar Ataşehir Belediyesi'ne borcu olmadıklarına dair yazı almaları gerekiyor. İhale ise 26 Ocak 2021'de Ataşehir Belediyesi encümeninde yapılacak. Her daire için sırayla ihale yapılacaktır. Açık arttırma usulü ihale gereği kiralık dairelere talip olanlar arasında en yüksek bedeli verenler kiralama hakkında sahip olacaklar.



İhaleye katılmak isteyenler Ataşehir Belediyesi Emlak Müdürlüğü'nden ihale dosyasını 500 TL karşılığında satın alabilecekler. Bunun ardından geçici teminat bedelini ödeyerek ihaleye katılım sağlanabilecek. İhale sonunda kazanan kişiler maddi yükümlülüklerini yerine getirdiklerinde daireleri kiralayabilecekler.



Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri