Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ne zaman açılacak? Bakan tarih verdi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi fidan dikim törenine katıldı. Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ne zaman açılacak belli oldu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi için fidan dikim töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Projeye ilişkin ayrıntıları paylaşan Kurum, Millet Bahçesi'nin ne zaman açılacağını da duyurdu.

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ile büyük bir değişim geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yıkım çalışmaları başlayan Atatürk Havalimanı'nın Millet Bahçesi'ne dönüştürüleceğini söyleyerek, '' 8 buçuk milyon metrekarelik devasa bir alanda, büyük bir değişime imza atıyoruz '' dedi.

Havalimanının Genel Havacılık ve Askeri Alan olarak hizmet verecek bölgeleri dışındaki 5 milyon 61 bin metrekarelik Rekreasyon Alanı, Fuar ve Bilim Merkezi, Müzeler, Gençlik Merkezi, Yaşam Merkezi, Cami ve Spor alanlarıyla yepyeni bir dünya kurulduğunu ifade etti. Ağaçlar, yeşil alanlar, dereler, ve sosyal donatı alanları ile büyük bir değişime giren Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin İstanbul'un havasını değiştireceğini söyleyen Kurum, Millet Bahçesi'ne girişlerin 15 metre yüksekliğindeki Dua Kubbesinden yapılacağını bildirdi.

İhalesi gerçekleştirilen ilk etapta, 2 milyon m2lik alana sahip olan Millet Bahçesi'nin mevcut pistler haricinde kalan alanların yüzde 77'sini yeşil alan içerisinde ulaşım araçlarının alınmayacağını belirterek, '' Pusetli anneler, küçük çocuklar, yaşlılar ve engelliler güvenli bir alanda, bahçenin keyfini sürebilecek '' dedi.

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ne zaman açılacak?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Millet Bahçesi ilk fidan dikim törenine katılarak tartışmalara konu olan Millet Bahçesi'nin ne zaman açılacağını açıkladı. Bakan Kurum, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin 2023 yılının Mayıs ayında hizmete açılacağını kamuoyuna duyurdu.

Emlak Haberleri Haberleri