Atatürk Havalimanı Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne Devredildi!

İstanbul Havalimanı inşaatının tamamlanması ile beraber atıl duruma düşen ve millet bahçesi projesine dahil edilen Atatürk Havalimanı ardından korana virüs nedeni ile salgın hastalık inşaatı ile gündeme gelmişti.

İstanbul Havalimanı inşaatının tamamlanması ile beraber atıl duruma düşen ve millet bahçesi projesine dahil edilen Atatürk Havalimanı ardından korana virüs nedeni ile salgın hastalık inşaatı ile gündeme gelmişti. Yapılan son açıklamalara göre havacılık hizmeti verme özelliğini yitirdiği için Devlet Hava Meydanları İşletmesi bünyesinden alınarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde olan Milli Emlak Genel Müdürlüğü envanterine aktarıldı. Detaylar haberimizde..

Habertürk Gazetesi yazarlarından Güntay Şimşek kaleme almış olduğu köşe yazısı ile 2 salgın hastanesi inşaatı nedeni ile gündemde olan Atatürk Havalimanı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.



ATATÜRK HAVALİMANI KORANA VİRÜS SALGIN HASTANESİ İNŞAATI SÜRÜYOR!



Atatürk Havalimanı 17 sağ ve 35 sol pist üzerine inşa edilen korana virüs salgın hastanesi inşaatı tüm hızı ile devam ederken inşaatta ekipler sona doğru yaklaştı.



ATATÜRK HAVALİMANI MÜLKİYETİ MİLLİ EMLAK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NE GEÇTİ!



Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) mülkiyeti altında Ulaştırma Bakanlığı'na ait olan Atatürk Havalimanı artık söz konusu alanın havacılık yapma özelliğini yitirmesi nedeni ile devrine karar verdi.



Yapılan devir işlemi ile Atatürk Havalimanı için yetkili bakanlık Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olurken sorumlu olan daire ise Milli Emlak Genel Müdürlüğü olarak belirlendi.



Tahsis edilme şartının ortadan kaldırılması ile Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından yapılan devrin geri alınması ile beraber söz konusu alan yeniden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesine dahil edilecek.



Söz konusu alanda bazı pistlerin sadece özel izine tabi tutularak belirli uçuşlara açık bırakılması da gündemde.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri