Atatürk Havalimanı yıkılıyor mu, neden yıkılıyor?

Uzun yıllar İstanbul'un havayolu ulaşımını sağlayan Atatürk Havalimanı yıkılıyor. Bölgede iş makinelerinin görülmesi sosyal medyada gündem oldu.

Türkiye'nin deniz üzerine dolgu yapılarak inşa edilen ikinci havalimanı Rize - Artvin Havalimanı, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla hizmete açıldı. Yeni havalimanının heyecanı yaşanırken aynı zamanda İstanbul'un en iyi havalimanlarından biri olan Atatürk Havalimanı ise yıkılıyor. Sosyal medyada Atatürk Havalimanı'nın yıkılıyor olması gündem oldu. Peki, Atatürk Havalimanı neden yıkılıyor?

Atatürk Havalimanı yıkılıyor mu, neden yıkılıyor?

Dün Rize - Artvin Havalimanı'nın hizmete açılmasının hemen ardından, yerine Millet Bahçesi yapılacağı açıklanan İstanbul Yeşilköy'deki Atatürk Havalimanı'nın iki pistinin yıkılması için iş makineleri ve kamyonlar bölgeye geldi. Yıkım işlemi için gelen araçların üzerinde, millet bahçesi projesi için düzenlenen ihalede 2 milyar 127 milyon liralık teklif veren Yapı & Yapı firmasının logosu yer alıyor.

İş yapar durumdaki Atatürk Havalimanı, İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılışı sonrasında hizmete kapatıldı. Yeni Havalimanı ise birçok vatandaş tarafından uçakların inememesi ve ulaşım zorluğu gibi gerekçeler ile tercih edilmiyor.

Ulaşım zorluğu konusunda vatandaşların şikayetleri devam ederken, son olarak Ocak ayında yeni havalimanı yoğun kar yağışı nedeniyle devre dışı kalırken yolcular metro bulunmadığı için havalimanında mahsur kaldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile AFAD Başkanı Yunus Sezer, kapatılarak Millet Bahçesi yapılmasına karar verilen Atatürk Havalimanı'na inmek zorunda kaldı.

Sosyal medyada, Atatürk Havalimanı'na gelen yıkım araçlarının görüntüleri gündem olurken birçok kişi hâlâ yıkıma karşı çıkıyor.

Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri