Atatürk Kültür Merkezi Yeni AKM Binası İçin Kaba İnşaat Bitmek Üzere!

Temel atma töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilen Yeni AKM Binası için son durum hakkında bilgi verildi.

Temel atma töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilen Yeni AKM Binası için son durum hakkında bilgi verildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ bünyesinde yapılan çalışmalarda sona gelindi. Detaylar haberimizde..

Türkiye'nin en önemli sanat projeleri arasında yer alan AKM Binası için çalışmalar tüm hızı ile devam ediyor.



İstanbul'un yeni sanat ve kültür merketi olmaya aday olan proje hakkında Toplu Konut İdaresi TOKİ Başkanı Erol Bulut inşaat sahasında denetimlerde bulundu.



YENİ AKM ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ BİNASI TEMELİ NE ZAMAN ATILMIŞTI?



Yeni Atatürk Kültür Merkezi projesinin temel atma töreni 10 Şubat 2019 tarihinde atılmıştı.



Temel atma töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 10 Şubat 2019 tarihinde yapılan inşaatta aradan geçen sürede kaba inşaatın sonuna gelindi.



Yapılan açıklama ile AKM kompleksinin kaba inşaatında yüzde 95 oranında tamamlanma seviyesine ulaşıldı. Açıldığı anda Türkiye'nin yeni kültür merkezi olacak olan projede çalışmalar korana virüs salgını nedeni ile alınan tedbirler kapsamında yürütülüyor.



Sağlık Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeler doğrultusunda belirlenen kriterlere göre şantiyelerde üst düzey önlemler alınarak çalışmalar sürüyor. Şantiyede sosyal mesafe kurallarına uyulması adına çalışan işçi sayısı azaltılıyor.



ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ PROJESİ NE ZAMAN BİTECEK?



Yapılan açıklamalara göre söz konusu projenin 2020 yıl sonuna kadar bitirilmesi bekleniyor.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri