AVM'ler Harekete Geçti! Kiraya Yüzde 50 İndirim Gelecek!

Son dönemlerde salgın nedeniyle zor günler geçiren AVM içinde bulunan markalara yardımcı olmak isteyen yatırımcılar harekete geçti.

Son dönemlerde salgın nedeniyle zor günler geçiren AVM içinde bulunan markalara yardımcı olmak isteyen yatırımcılar harekete geçti. Ekim ayına kadar pek çok AVM'nin kirada yüzde 50 indirim yapması bekleniyor.

Koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler neticesinde süreçten alışveriş merkezinde bulunan markalar da etkilenmişti. Bu süreçte Nisan ve Mayıs aylarında kapalı kaldıkları bilinirken vatandaşlara da uyarılarda bulunulmuştu. Yaklaşık 2.5 ayı kapalı geçiren markalar 1 Haziran tarihi ile birlikte yavaş yavaş normalleşmeye geçerek yeniden açılmaya başladılar.



Hala vatandaşların büyük çoğunluğu alışveriş merkezlerine gitme konusunda endişe duydukları ve alınan önlemler kapsamında hala AVM’lere sınırlı kişilerin alındığı ifade edilmişti.



AVM’ler Markalara Yardımcı Olacak



Kötü günlerden geçen markalar ise her defasında kiralarda indirim ve ödeme kolaylıkları istemişlerdi. Şimdilerde durumu anlayan AVM’lerin pek çoğu markalara gereken kolaylığı sunmak için harekete geçtiler. Bazı alışveriş merkezleri kiralarda yüzde 50 indirim yapmayı kabul etti. Ardından bazı alışveriş merkezleri Haziran ayı için kira almayacaklarını dile getirdiler. Diğer ayların kiraları ile yüzde 66 oranında indirimli alınacak. Ödemeler sırasında kolaylıkların da sağlanması bekleniyor.



Yapılacak olan desteklerin ardından Ekim ayına kadar devam edecek süreç hakkında eskiye dönüşün gerçekleşeceği ifade ediliyor. Bununla birlikte Ekim ayından sonra ise markaların kendilerini toparlamaları ve yeniden eskiye dönmeleri bekleniyor.



emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri