AVM'lerde Kira Tartışması: Alışveriş Merkezleri Ne Zaman Açılacak, Kapalı Olunan Tarihler İçin Ödeme İstenecek Mi?

Türkiye'de 400 bin kişinin istihdam edildiği alışveriş merkezleri Nisan ayı sonuna kadar kapatılmıştı.

Türkiye'de 400 bin kişinin istihdam edildiği alışveriş merkezleri Nisan ayı sonuna kadar kapatılmıştı. Bazı alışveriş merkezi yönetimleri ile büyük mağazalar arasında ise kira tartışmaları başladı. Alışveriş merkezleri ne zaman açılacak sorusuna yanıt aranırken resmi karar ile kapatılmayan AVM'ler için kira tartışmaları da sürüyor. Peki, AVM kiracıları kira ödeyecek mi, kira ödemeye ne zaman başlayacak, kapalı olan tarihler için kira ödenecek mi?

Corana virüs krizi ilk patlak verdiği dönemde alışveriş merkezleri hatırlanacağı üzere ilk olarak çalışma saatlerini değiştirmişti.



Ardından virüsün hızla yayılması üzerine Alışveriş Yatırımcıları Derneği (AYD) tarafından açıklanan tavsiye kararı ile AVM'ler Nisan ayı sonuna kadar kapatılmıştı.



AVM KİRALARI NE OLACAK, MAYIS AYINDA ÖDEMELER BAŞLAYACAK MI?



Konu hakkında tartışmalar devam ederken şu anda en çok merak edilen soru Nisan ayı sonuna kadar kapatılma kararı alınan alışveriş merkezlerinde 1 Mayıs itibari ile açılış yapılıp yapılmayacağı oldu.



Alışveriş merkezleri sadece AYD tarafından alınan tavsiye kararı ile kapatılmıştı. Süre ise Nisan ayı sonu olarak belirlenmişti. Korana virüs salgınının devam etmesi nedeni ile Mayısayında alışveriş merkezlerinin açılma ihtimali son derece düşük olarak bulunuyor.



AVM KİRALARI NE OLACAK?



Bu süreçte en çok tartışılan konulardan biri de kapalı olunan dönemde alışveriş merkezlerinin kira talep edip etmeyeceği oldu.



AVM'de dükkanı olan bazı mağaza sahipleri özellikle de yabancı yatırımcıların kapalı olunan dönemin kira ücretlerini tahsil etmek için zemin yokladıklarını idida ederken yine bir tartışma konusu da kira ücretleri için oldu.



Alışveriş merkezleri açıldığı anda eski kira ücretleri ile işe başlanmasını isterken AVM'de dükkanı olan işletme sahipleri ise tam kapasite ile çalışmalar başlayana kadar kira ücretlerine indirim talep ediyor.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri