Avni Aker Stadyumu Yerine Yapılacaktı! TOKİ Trabzon Millet Bahçesi İhale Tarihini Açıkladı

Eski stadyumların yıkılarak yerlerine yenilerinin yapılmaya başlanması ile millet bahçesi çalışmalarına start verilmişti. Bu projelerden biride Hüseyin Avni Aker Stadyumu için açıklanmıştı.

Trabzon İli Ortahisar İlçesi (Eski Avni Aker Stadyumu Yeri) 2. Etap Millet Bahçesi İle Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihale tarihi, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ tarafından açıklandı. TOKİ millet bahçesi projesi ihale ilanları arasında yer alan Eski Avni Aker Stadyumu Yeri millet bahçesi ihale ilanı ile merak edilenleri yanıtladı.

Hatırlanacağı üzere Euro 2028 organizasyonu için aday olduğunu açıklayan Türkiye, büyük bir hızla eski stadyumları yıkarak yerine yenisini yapmaya başlamıştı. Tüm çalışmalara rağmen ne yazık ki alınan karar ile Euro 2028 organizasyonu Rusya'ya verilmişti. Yıkılan eski stadyumların yerine ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile millet bahçesi projelerinin yapılacağı açıklanmıştı.

ESKİ HÜSEYİN AVNİ AKER STADYUMU TRABZON ORTAHİSAR MİLLET BAHÇESİ İHALESİ NE ZAMAN?

TOKİ ihale tarihleri ilanları yayımlanırken bu ilanlar kapsamında Eski Avni Aker Stadyumu Yeri için yapılacak olan millet bahçesi ihale tarihleri açıklandı. 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu'nun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile yapılacak olan Trabzon İli Ortahisar İlçesi (Eski Avni Aker Stadyumu Yeri) 2 Etap Millet Bahçesi İle Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi tarihi 23 Mayıs 2022 olarak açıklandı.

TRABZON MİLLET BAHÇESİ NE ZAMAN BİTECEK?

Mayıs ayı itibari ile ihalesine çıkılacak olan dev millet bahçesi projesi projesinde ihalenin 23 Mayıs 2022 tarihinde yapılmasının ardından sözleşme imzalanacak. Sözleşmenin imzalanmasını takip eden 10 gün içerisinde TOKİ tarafından projenin yer teslimi yapılacak. Yer teslimi ile işe başlayan ihaleyi kazanan firma ise dev projeyi 360 takvim günü içerisinde tamamlayarak teslim etmekle yükümlü tutulacak.

Yani Trabzon Avni Aker Millet Bahçesi projesi en geç 2023 yılının Mayıs ayına kadar tamamlanmış olacak ve Haziran ayı itibari ile vatandaşların kullanımına sunulacak. Söz konusu ihale Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (Toki) - Toplantı Salonu içerisinde yapılırken ihaleye katılacak olan isteklilerin ihale tekliflerini internet üzerinden verecekler. Teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden kabul edilecek.

Haber Kaynağı: Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri