Avrupa'nın En Uzun Tüneli Olacak Olan Zigana Tüneli'nin Yüzde 68'i Tamamlandı!

Doğu Karadeniz'i Doğu Anadolu'ya bağlayacak olan Zigana Tüneli'nin yapımının yüzde 68'lik bölümü tamamlandı.

Doğu Karadeniz'i Doğu Anadolu'ya bağlayacak olan Zigana Tüneli'nin yapımının yüzde 68'lik bölümü tamamlandı. Bitirildiğinde dünyanın ikinci, Avrupa ve Türkiye'nin en uzun çift tüplü karayolu tüneli olacak olan Zigana Tüneli 14,5 kilometre uzunluğunda inşa ediliyor. Trabzon ile Gümüşhane arasındaki mesafeyi de kısaltacak olan tünelin yapımına hızla devam ediliyor.

Türkiye'nin en önemli ulaşım yatırımlarından birisi Doğu Karadeniz'de gerçekleştiriliyor. Doğu Karadeniz'i Doğu Anadolu'ya bağlayacak olan Zigana Tüneli inşaatında çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor.



TRABZON - GÜMÜŞHANE ARASI MESAFE KISALACAK



Tamamlandığında dünyanın ikinci, Avrupa'nın ve Türkiye'nin en uzun çift tüplü tüneli olacak olan Zigana Tüneli'nin toplam uzunluğu 14,5 kilometre olarak tasarlandı. Trabzon'da denizden 1.015 metre yükseklikte başlayan Zigana Tüneli Gümüşhane'de 1.264 metrelik deniz yükseltisi ile sona erecek. Zigana Dağı'nın kolay bir şekilde aşılmasını sağlayacak olan tünel aynı zamanda kara yolu ulaşımında Trabzon-Gümüşhane arasında 20-30 dakikalık bir süre kısaltılmasını sağlayacak.



ÇALIŞMALAR HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR



Özellikle kış aylarında yoğun bir şekilde meydana gelen kar yağışları nedeniyle Zigana Dağı'nda ulaşımın kapanması ihtimalini de ortadan kaldıracak olan Zigana Tüneli'nde 7 gün ve 24 saat esaslı yoğun bir çalışma gerçekleşiyor.



2022 YILINDA HİZMETE AÇILACAK



Zigana Tüneli'ndeki yapım çalışmalarının 2022 yılına kadar bitirilmesi ve 2022 yılında da hizmete açılması bekleniyor. Tünelin hizmete açılmasıyla Doğu Karadeniz ile Doğuz Anadolu arasındaki ticari sevkiyatların yükselmesi bekleniyor.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri