Ayasofya'nın Tapusu Yayımlandı! Fatih Sultan Mehmet Hanın Ayasofya Bedduası İle Tapu Kime Ait?

Tüm dünyada büyük yankı uyandıran Ayasofya Cami için alınan kararın gerekçesi olarak gösterilen tapu yayımlandı.

Tüm dünyada büyük yankı uyandıran Ayasofya Cami için alınan kararın gerekçesi olarak gösterilen tapu yayımlandı. Fatih Sultan Mehmet tarafından vakfedilen ve tapusunda cami olarak yazılan Ayasofya için Fatih Sultan Mehmet kesinlikle cami vasfının değiştirilmemesini vasiyet etmiş. Detaylar haberimizde...

Fatih Sultan Mehmet tarafından İstanbul'un fethedilmesinin ardından Ayasofya Kilisesi camiye çevrilmişti.



FATİH SULTAN MEHMET'İN AYASOFYA BEDDUASI



"İşte bu benim Ayasofya Vakfiyem, dolayısıyla kim bu Ayasofya'yı camiye dönüştüren vakfiyemi değiştirirse, bir maddesini tebdil ederse onu iptal veya tedile koşarsa, fasit veya fasık bir teville veya herhangi bir dalavereyle Ayasofya Camii'nin vakıf hükmünü yürürlükten kaldırmaya kastederlerse, aslını değiştirir, füruuna itiraz eder ve bunları yapanlara yol gösterirlerse ve hatta yardım ederlerse ve kanunsuz olarak onda tasarruf yapmaya kalkarlar, camilikten çıkarırlar ve sahte evrak düzenleyerek, mütevellilik hakkı gibi şeyler ister yahut onu kendi batıl defterlerine kaydederler veya yalandan kendi hesaplarına geçirirlerse ifade ediyorum ki huzurunuzda, en büyük haram işlemiş ve günahları kazanmış olurlar..



Bu sebeple, bu vakfiyeyi kim değiştirirse; Allâh'ın, Peygamber'in, meleklerin, bütün yöneticilerin ve dahi bütün Müslümanların ebediyen laneti onun ve onların üzerine olsun, azapları hafiflemesin onların, haşr gününde yüzlerine bakılmasın."



AYASOFYA CAMİ DEVLETE YA DA KURUMLARA DEĞİL VAKFA AİTTİR!



Dün Danıştay tarafından açıklanan karar sonrasında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Bugün alınan karar, aynı zamanda Fatih'in işte bu ağır bedduasından kurtulmamızı sağlamıştır. Esasen tek parti döneminde alınan karar, tarihe ihanet olmanın yanında hukuka da aykırıydı. Çünkü Ayasofya ne devletin, ne de bir kurumun malı değil, vakıf mülküdür" diyerek alınan kararın zaten hatalı olduğunu söyledi.



AYASOFYA'NIN TAPUSU YAYIMLANDI! AYASOFYA'NIN TAPUSU KİME AİT?





Ayasofya'nın tapusunda caminin sahibi Ebulfetih Sultan Mehmet Vakfı olarak görünüyror. 19 Kasım 1936 tarihine kayıtlara geçirilen tapuda “57 pafta, 57 ada, 7. parselde, Türbe, Akaret, Muvakkithane ve Medreseden oluşan Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi, Ebulfetih Sultan Mehmet Vakfı üzerinedir" ifadelerine yer verilirken yapı cami olarak kayıt altına alınıyor.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri