Ayda 400, 750, 900 TL'ye kiralık daireler! Vakıf taşınmazlar kiraya verilecek

Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü arasında daire, büro, işyeri, bina gibi gayrimenkullerin yer aldığı taşınmazları kiraya vereceğini açıkladı. Kiralık dairelerde fiyatlar 400 TL'den başlıyor.

Basın İlan Kurumu'nda yer alan bir duyuruda, Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğüne ait olan bazı taşınmazların kiralanacağı ilan edildi. Bursa'da kiralık daire, işyeri, dükkan ve benzeri bir gayrimenkul arayanlar için fırsat sunan bu ilanda toplam 55 gayrimenkul yer alıyor.

55 ADET GAYRİMENKULÜN KİRALANMASI İLANI

VGM Bölge Müdürlüğü tarafından yayımlanan duyuruda, aşağıda tabloda yer alan gayrimenkullerin tamamının 2886 sayılı Kanunun 45. maddesine göre (Açık Teklif Usulü) dosyalarındaki şartnamesi dâhilinde kiralanacağı açıklandı. İhale ile VGM'den gayrimenkul kiralamak isteyenler başvurularını 16 Haziran tarihine kadar yapacaklar. Başvuruların ardından kurum ilan edilen tarihte saat 09.00'da ihale işlemlerini tamamlayacaklar.

Kiralanacak olan gayrimenkulün fiyat tablosu

Kiralama Süresi

En önemli sorulardan birisi de gayrimenkullerin kiralama süresi.

Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü hazırladığı satış duyurusunda bu konuda bir açıklamada bulundu. Hem sözleşme tarihini açıklayan kurum hemde sözleşme yenileme aşamasında uygulanacak zam hakkında bilgi verdi.

Kurumun bilgilendirme mesajında "İhale listesindeki taşınmazlar sözleşme tarihinden 31/12/2022 tarihine kadar kiraya verilecektir. Takip eden yıllarda kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde kira bedelleri Türkiye İstatistik Kurumunca yayımlanan Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE-On İki Aylık Ortalamalara Göre Değişim %) oranı, kiralananın durumu, emsal ve rayiç bedeli göz önüne alınarak belirlenecektir." açıklamasını yaptı.

BİREYSEL BAŞVURU YAPANLAR

Bireysel başvuru ile tablodaki gayrimenkullerden bazılarını kiralamak isteyenler; T.C. Vatandaşlık numarası bulunan kimlik belgesi suretini ve adres beyannamesi ile kuruma başvuru yapacaklar. Tüzel başvurularda ise kurumun şartnamede belirttiği tüm evraklar teslim edilecek.

Taşınmazların kiralanması ile ilgili olanlar daha detaylı bilgi edinmek istediklerinde Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün (0224) 2724110-11 nolu telefonlar (Dâhili – 7401 ve 7402) numarasını arayabilirler.

Emlak Haberleri Haberleri