Ayder Yaylası'nın statüsü değişti!

Türkiye'nin en güzel doğal cennetleri arasında ilk sıralarda gösterilen Ayder Yaylası hakkında yeni Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Rize'nin Çamlıhemşin sınırları içerisinde yer alan ve yerli turistler kadar yabancı turistlerin de gözdesi olan Ayder Yaylası hakkında yeni Cumhurbaşkanı Kararı açıklandı. Açıklanan karar kapsamında daha önce alınan karar ile Doğal SİT Alanı olarak ilan edilen Ayder Yaylası'nın koruma statüsü değiştirildi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bugün atılan imza kapsamında Ayder Yaylası'nın statüsü Kesin Korunacak Hassas Alan olarak nitelendirildi. Türkiye'nin en gözde doğal cennetleri arasında yer alan Ayder Yaylası son dönemde ne yazık ki artan yapılaşma ile kötü görüntülere sahne oluyordu. 

AYDER YAYLASI KESİN KORUNACAK HASSAS ALAN İLAN EDİLDİ! 

17 Aralık 2022 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan Rize İli, Çamlıhemşin İlçesi Sınırları İçerisinde Bulunan Ayder Yaylası Doğal Sit Alanının Koruma Statüsünün Değerlendirilmesi Sonucunda, Ekli Kroki ile Listede Sınır ve Koordinatları Gösterilen Alanın Kesin Korunacak Hassas Alan Olarak Tescil ve İlan Edilmesi Hakkında Karar (Karar Sayısı: 6566) kapsamında Ayder Yaylası hakkında yeni bir düzenlemeye gidildi. 

Alınan bu karar kapsamında Ayder Yaylası artık kesin korunacak hassas alan olarak belirlenmiş oldu. Açıklanan kararda "Rize İli, Çamlıhemşin İlçesi sınırları içerisinde bulunan Ayder Yaylası Doğal Sit Alanı’nın koruma statüsünün değerlendirilmesi sonucunda, ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanın kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 109’uncu maddesi gereğince karar verilmiştir." ifadelerine yer verildi. 

Emlak Haberleri Haberleri